Колеги, като натисна съединителя и подавам газ на определени обороти(около 3000) и задържа така, нещо "свири", като отпусна съединителя спира Това от лагер ли може да се дължи? Някой може ли да даде съвет?Също така скоростите не влизат много гладко, а дори при над 100км/ч и съм изключил от скорост, при вкарване на 5-та много трудно влиза и се чува и усеща едно "грр"???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със съединителя?
Collapse
X
-
Re: Проблем със съединителя?
valtera_ написа:... Също така скоростите не влизат много гладко, а дори при над 100км/ч и съм изключил от скорост, при вкарване на 5-та много трудно влиза и се чува и усеща едно "грр"???Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
nelegalniq написа:Свиренето при натискане на педала най вероятно е от аксиалния лагер. А причината за трудното включване може да е от износен феродов диск. Кога за последно е бил сменян, а и това упражнение дето го правиш с натиснат съединител и педала на газта също ускорява износването на съединителя.Skip_01 написа:Сега не изключвам от скорост (полезно за двигателя) ... или ако съм изключил, преди включването на скорост подавам за малко газ колкото да вдигне оборотите ... и тогава включвам без проблем ...Следя темата с голям интерес ...ПП/ В една скорошна тема, пак за съединител, някой беше писал за същия проблем ... и май беше написал че го е оправил с чистене и смазване ... но не ми се вярва това да е причината за трудното включване. При мен причината най-вероятно е менте съединител.Fiat Croma 1.9 16V MJet
Коментар
-
Всички коли ги карам с междинна газ, и личната и служебните. Включват идеално по този начин, увеличава се ресурса на скоростите и съединителя.Иначе до сега не съм карал кола на 10 години, на която да и включват идеално скоростите, даже като се замисля и по-новички и пак не включват гладко без междинна газ като връщаш от 5-та 4-та или както е обяснил колегата като спуска и иска да включи от свободна 5-та.И само едно уточнение искам да направя - газ се подава при пуснат съединител и свободна. После натискаш и включваш преди да са паднали оборотите. Това става много бързо разбира се, но се свиква и го правиш механично.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:И само едно уточнение искам да направя - газ се подава при пуснат съединител и свободна. После натискаш и включваш преди да са паднали оборотите. Това става много бързо разбира се, но се свиква и го правиш механично.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Добре де колеги. Защо износен феродов диск ще пречи на самото включване. Разбирам да буксува, да не може да тръгне и т.н. Нали като натиснеш педала, така или иначе ще отделиш скоростната от двигателя. От тук нататък ако скоростната е наред ще си включи, а дали после ще сеца и т.н. е друг въпрос. Досега, винаги когато съм участвал в такива ремонти, скоростите са си влизали, но е имало буксуване. Не знам, конструкцията на съединителя е такава, че при добра регулировка, дори с износен феродов диск ще си включва. А при недобра регулировка и с изправен съединител ще има проблеми. Дори е по-голяма вероятността да има затруднено превключване, когато има повече феродо, но не е регулиран добре. За мен проблема е другаде.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ми на френските например, и да искаш нищо не регулираш. Но на Пандата например можеш. За жилото става въпрос. И то всъщност регулираш къде ще отдели. Така например ако е недостатъчно натегнато, хода на педала ще свърши, без да се е отделил напълно съединителя. Не знам на конкретният автомобил как е, но се съмнявам да е в съединителя.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
ilko-gd написа:Всички коли ги карам с междинна газ, и личната и служебните. Включват идеално по този начин, увеличава се ресурса на скоростите и съединителя.Иначе до сега не съм карал кола на 10 години, на която да и включват идеално скоростите, даже като се замисля и по-новички и пак не включват гладко без междинна газ като връщаш от 5-та 4-та или както е обяснил колегата като спуска и иска да включи от свободна 5-та.И само едно уточнение искам да направя - газ се подава при пуснат съединител и свободна. После натискаш и включваш преди да са паднали оборотите. Това става много бързо разбира се, но се свиква и го правиш механично.
Коментар
-
valtera_ написа:Ходих при двама майстори и двамата казаха, че съеднинителят е за смяна Сега въпроса ми е може ли да ми помогнете какъв съединител да избера (Валео, мекарм, АП.....)?!? Като възможно най-добро съотношение цена-качество. Ако може и да ми препоръчате откъде да си купяPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
http://www.youtube.com/watch?v=6BaECAbapRgЕто го съединителя. Някой може ли да обясни как така износен феродов диск ще попречи на включването?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар