P0236 е проблемен MAP сензор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Map сензор, къде се намира? Грешка P0235
Collapse
X
-
Да и аз така четох, но го почистих и никаква промяна, а когато го свалих, по него нямаше почти никакви полепи и"гнусотии". Интересното е че и по EGR клапана не беше мръсен (гледах страшни картинки тук). Соленоида беше почти с недвижеща ос и след почистването грешкаата която записваше не се записва повече(P0235). Какво да направя как да разбера, дали е MAP или дебитомер? Когато на трета запише грешка, след това не иска да върви мад 3000оборота. Просто не иска да ги надвиши.Stilo 1.9jtd
Bravo 1.9TD
Коментар
-
Когато откачих маф-а вървенето не се промени особено, но червената лампа от таблото изчезна, започна да пуши доста повече. След което го разглобих, имаше маслов края на маркуча, който влизаше към МАФ-а, странно от къде ли е? Сглобих я и довечера ще я тествам, забравих да кажа че беше доста зацапан от маслото.Stilo 1.9jtd
Bravo 1.9TD
Коментар
-
Вече не дава грешка никаква, поне на табото(3-та и 4-та до 4000 оборота), не съм се закачал с комп. (няма грешки които се появяват на таблото) и не знам какви грешки дава, утре ще се закача и ще пусна лог. Вече над 2800 върви чуствително повече. Може би е комплексно от всичките неща които почистих . Даже ми става вече интересно да човъркам по колата след морето мисля да почистя и турбото, заедно с тръбопроводитеStilo 1.9jtd
Bravo 1.9TD
Коментар
-
Здарвейте колеги, не знам дали е удачно да питам точно в тази тема, но съм нов във форума и не се ориентирам все още добре. Скоро си купих Фиат Стило 1.9 JTD и понеже съм патил от дебитомер с предишната си кола, реших да почистя въпросния на тази преди да се е ’’прецакал’’. Та почистих го аз, обаче след връщането на мястото му реших да пробвам колата как ще се държи и след минаването на 10-15 км. ми изписа на таблото ’’engine fault’’ . Автомобила си върви, не преминава на авариен режим и т.н. ,но лампата на engine си свети и не знам дали не прецаках нещо. Ще съм благодарен да чуя мненията ви зада знам какво да предприема.
Коментар
-
Аз имам грешка P0235 - boost pressure - stored въпроса ми е ако някой може да помогне къде е това нещо аз съм с 1.2 16v фиат браво 2001г. предполагам че това е грешката заради която колата не ускорява понякога гасне на свободна. Другите грешки са P1555 low signal stored и третата грешка е P0704 - Transmission/Gear sys(5)Invalid signal - stored. Предполагам че забавеното ускорение идва от първата грешка ако някои му хрумне нещо ще съм благодарен
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар