Знаете ли, ако си развия датчика за налягане на маслото, дали ще изтече маслото - тоест дали трябва да подложа съд 5 литра за да го събера, или бурканче ще свърши работа. Лично аз мисля че няма да изтече всичкото, но все пак да си попитам. (Проблема е, че се скъса проводника на датчика и за да го запоя, трябва да го демонтирам - много на криво място е).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за датчик за налягане на маслото.
Collapse
X
-
ем чи колега при мен датчика е доста високо не виждам как ще изтече. би ти изтекло маслото само ако е на картера, ама не ми се вярва. при всяко друго положение ако изчакаш половин час колата да поседи и маслото да се стече надолу то и капка няма да излезе.мисля си аз!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
За датчика
Колега, развивай спокойно.Когато изстине двигателя маслото се стича в картера,а датчика е високо.Да споделя и аз нещо за тази джаджа! Невероятно ,но факт сълзи масло през датчика----не през резбата към блока, а от средата.Изглежда има пукнатина по средата в изолацията и от налягането в маслената система сълзи в средата точно до кабела.(но отчита нормално)Та се чудя дали като работи да го сменям( или работи ли не пипай)
Коментар
-
zfa159 написа:Да попитам нещо само - кой датчик? - този за ниво (ако колата има изобщо) или този за налягането (ако е този за налягането ще изтече съвсем малко ако изобщо изтече нещо).Успех!Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Ето и завършекът на историята. Днес го свалих датчика. Наистина изтече много малко масло - примерно, около 20мл. Запоих си кабела и сега мога доволно да кажа, че всички уреди по таблото ми работят. Следващата стъпка е да си направя светодиодно осветление... и още цяла купчина дреболии. Благодаря на всички за помощта.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Re: За датчика
rumen59 написа:Колега, развивай спокойно.Когато изстине двигателя маслото се стича в картера,а датчика е високо.Да споделя и аз нещо за тази джаджа! Невероятно ,но факт сълзи масло през датчика----не през резбата към блока, а от средата.Изглежда има пукнатина по средата в изолацията и от налягането в маслената система сълзи в средата точно до кабела.(но отчита нормално)Та се чудя дали като работи да го сменям( или работи ли не пипай)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар