и предните и задните пръскат но проблема е че като пръскам отпред пръска и отзад и обратнотоколата е Пунто ’01 1,2 60к.идеи какво е някакво клапънче ли има или какво което контролира дали да пръска отпред или отзад
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с пръскалките
Collapse
X
-
проблем с пръскалките
Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue BirdЕтикети: –
-
не ме рабрахте май натискам да пръска отпред то пръска отпред но пръска слабо и отзад по същия начин натискам да пръска отзад , то пръска отзад но съвсем слабо и отпредШофирай разумно, на пътя не си сам.
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
И предполагам ще пръска от казанчето :D Май неправилно се изразих. По принцип при моята помпа като натисна да пръска на предния джам върти надясно моторчето(примерно),като натисна за задния,моторчето завърта на обратно като на маркуча на предните пръскални има клапан който пречи да смуче въздух и пръска отзад Така за предния моторчето се върти в едната посока а за задния в другата и имах предвид че при него може да са обърнати
Коментар
-
Проблемът е в размяна на проводниците на помпата или размяна на маркучите. Самата помпа се върти в двете посоки в зависимост от поляритета на захранването - това определя и къде пръска. Аз лично предполагам, че става върпос за размяна на маркучите. Поне при Брава, конектора на кабела е такъв, че не може да се завърти, докато маркучите спокойномойе да се разменят.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
Според мен проблема ти е в маркучите , но ти не си описал дали изведнаш се е появил проблема или си е било така винаги .И като пръснеш от пред пръска и от зад ама задната чистачка тръгва ли или само пръска.Опиши проблема по точно да знаем каде да те насочим в макучите или токов проблем.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
dani389 написа:Според мен проблема ти е в маркучите , но ти не си описал дали изведнаш се е появил проблема или си е било така винаги .И като пръснеш от пред пръска и от зад ама задната чистачка тръгва ли или само пръска.Опиши проблема по точно да знаем каде да те насочим в макучите или токов проблем.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
-
оправих нещатасвалих под калника и намерих казанчето отвих двата болта които го държахасвалих казанчето и то беше пълно с котлен камък почистих го и свалих помпичката от самото казанче тя се сваля много лесно като се дръпнее нагоре измих и нея няколко пъти кабелите не могат да се обърнат но маркучетата могат :D случаино открих и клапанчето за задната чистачка което е по добре да се сменя от към под калника а не от към фара (има много малко място зад фара)и така проблема е вече отстранен но мисля тези дни да сложа малко Калгон в казанчето за да отмие всичкия котлен камъкприлагам и няколко снимкиШофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар