Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo: проблеми след стартиране на двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stilo: проблеми след стартиране на двигателя

Здравейте!От март имам Fiat Stilo /2002г/ и до момента няколко пъти беше в автосервиза - било заради чистене на грешки, стандартна смяна на части, а сега предстоеше само подготовката му за зимния сезон.За съжаление тази седмица се появи още един проблем и той е при запалването му. Първия път се рестартира компютъра и ми показа всички възможни грешки, а след това не успях да запаля колата. Майстора който работеше по нея ми зареди акумулатора и всичко беше ок, но днес отново се рестартира компютъра с една разлика- успях да запаля колата.Иска ми се да се консултирам с Вас преди отново да я вземат в автосервиза и ако някой е имал подобен проблем да ми пише как го е отстранил.Благодаря Ви предварително!Отделена от Да опознаем Фиат Стило!Модераторски екип на fiat-bg.org

С какъв двигател ? Какво ще рече рестартира се компа ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Stilo, 1.9 JTD, 115. Рестартира се - нулират се час, дата... и за финал изписва грешки, които до момента не са се появявали. /проблем скапачката за горивото, ABS, светлини.../ , както казах първия път не успях да запаля колата. Не блестя с познания по автомобилите, но това е автомобилът, който искам да имам и да не го сменям толкова скоро.Сега преглеждах темата - към 10 страница видях, че е възможно да е проблем с CD-то. Преди време тунера ми се беше развалил и вместо да си купувам нов касетофон си взех такъв с CD, но пак за Stilo / оригинален/ Може ли да е в това проблема?

Коментар

Едва ли, разкачи го.Проблем с масата ?Провери:http://www.fiatforum.com/stilo-guide...arth.htmlп.с. свиквай, много ядове ти предстоят още, ама поне е забавно.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Благодаря много за информацията!Щом е за Stilo, съм готова за предизвикателството!

Коментар

des написа:
            Stilo, 1.9 JTD, 115. Рестартира се - нулират се час, дата... и за финал изписва грешки, които до момента не са се появявали. /проблем скапачката за горивото, ABS, светлини.../ , както казах първия път не успях да запаля колата. Не блестя с познания по автомобилите, но това е автомобилът, който искам да имам и да не го сменям толкова скоро.Сега преглеждах темата - към 10 страница видях, че е възможно да е проблем с CD-то. Преди време тунера ми се беше развалил и вместо да си купувам нов касетофон си взех такъв с CD, но пак за Stilo / оригинален/ Може ли да е в това проблема?
            Градски, вземи си нов акумулатор, ако този ти е заминал. Когато моя свърши миналата зима, ми подскачаха стрелките, нещо цъкаше и ми се нулира часовника, грешки не помня да ми е показвало. Каква е тая грешка с капачката на горивото? Сефте чувам, че и такава грешка може да има Проблемът да не се появи когато смени касетофона?

Коментар

Ааа колежка значи )Да изброявам ли какво ти предстои да отстраняваш.Ако е слаб акумулатора наистина уредите откачат, а дизеляка иска повечко стартов ток.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

смених касетофона преди 3 седмици и нямаше проблемА грешката за която питаш е , че не е добре затворена капачката на горивото и понякога след зареждане ми дава тази грешка и аз си я завъртам на бензиностанцията и се изчиства грешката. Отделно сега ще сменяме стелката с датчиците за въздушните възглавници, от известно време и багажника ми пищи че не е затворен и светлините/ предните/ - това са в общи линии грешките. Преди седмица сенях и горивния филтър, защото ми изписа, че има вода в него.Това е за последните два месеца, и все пак си харесвам колата!

Коментар

Не знам да има такъв датчик за горивото(резервоар-а).Следващия път като ти светне лампата за вода във филтъра, отдолу има една пробка, развиваш и тя изтича.Няма нужда на всяко святкане да сменяш филтъра.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

des написа:
                    смених касетофона преди 3 седмици и нямаше проблемА грешката за която питаш е , че не е добре затворена капачката на горивото и понякога след зареждане ми дава тази грешка и аз си я завъртам на бензиностанцията и се изчиства грешката. Отделно сега ще сменяме стелката с датчиците за въздушните възглавници, от известно време и багажника ми пищи че не е затворен и светлините/ предните/ - това са в общи линии грешките. Преди седмица сенях и горивния филтър, защото ми изписа, че има вода в него.Това е за последните два месеца, и все пак си харесвам колата!
                    На първо време си смени акумулатора, ако питаш мен или поне опитай с друг здрав такъв. Ще е полезно да изброиш грешките. До колкото разбрах, грешката за капачката на резервоара ти свети, защото не ти е завъртяна, въпреки, че съм почти сигурен, че дори и да си махна моята, нищо няма да ми свети Какво точно изписва, когато е отворена? За багажника хубаво ти пише Boot open сигурно, а той затворен ли е? Какво ти пищи за предните светлини, аз и да хвърля крушките на фаровете, нищо няма да се разпищи. Нещо не ни обясняваш много много Напиши ги грешките какви са. Брей, друго стило в дград не бях виждал, то не, че и много време прекарвам там

Коментар

Стилота в града има 3 или 4, майсторите не са големи привърженици на тази марка и особено като се наложи да се сменя някоя частЗа багажника- "отворен багажник" е грешката, която изписваЗа горивото - Kraftstofffühler störung Акумулатора е сравнително нов- поне така ми казаха като я купувах. /от февруари.2010/

Коментар

des написа:
                        Стилота в града има 3 или 4, майсторите не са големи привърженици на тази марка и особено като се наложи да се сменя някоя частЗа багажника- "отворен багажник" е грешката, която изписваЗа горивото - Kraftstofffühler störung Акумулатора е сравнително нов- поне така ми казаха като я купувах. /от февруари.2010/
                        А багажника отворен ли е? Kraftstofffühler störung e баси грешката и като затвориш капачката се оправя? Kofferraum geoeffnet ли ти пише като ти е отворен багажника? В крайна сметка, какви други грешки дава като не може да запали? Triebwerksausfall пише ли ти за Engine failure ? Не знам как са майсторите в дград, но мога да ти дам координати на човек, който се занимава само с италиански машини в Пловдив. Тия грешки, които ги описа до момента, не виждам да имат общо с паленето...

Коментар

Има ли дата на него ? Ти джамбазите не ги слушай, какви ги плещят.Ако ти е сложно намирането за проба на друг акумулатор, отиди в магазин/сервиз да замерят твоя с товарна вилка: От менюто на трип компютъра мини на английски, че като гледам е на немски За горивото - Kraftstofffühler störung - Fuel sensor trouble, което едва ли има нещо общо с капачката на резервоара
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колегите вече правилно са те насочили за проверка на акумулатора и лоши връзки. За съобщението за отворен багажник: ако става дума за Boot open, почти сигурно е, че причината е едното от микропревключвателчетата (ключетата) в бравата на багажника (доколкото си помням са 2 - едното за компютъра, другото за лампата за осветление).Може да се замени само ключето, но е доста пипкава работа и едва ли някой ще се съгласи да се занимава. По-бързо и евтино ще ти излезе да си намериш друга брава от някоя морга и да я смениш цялата (това не засяга ключа, самата ключалка е отделно).
                            ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

emzo написа:
                              Има ли дата на него ? Ти джамбазите не ги слушай, какви ги плещят.Ако ти е сложно намирането за проба на друг акумулатор, отиди в магазин/сервиз да замерят твоя с товарна вилка: От менюто на трип компютъра мини на английски, че като гледам е на немски За горивото - Kraftstofffühler störung - Fuel sensor trouble, което едва ли има нещо общо с капачката на резервоара
                              Забелязал съм че като напълниш резервоара до горе и се напъваш да сложиш още малко, за да е съвсем пълен сензора на гориво откача, за определеното време за което изгориш бензина да свалиш нивото. des не я мъчи колата на колонката, като ти щракне първия път пистолета отивай и плащай )

Коментар

Working...
                              X