Колеги тези две марки нещо дяволски си приличат по произношение, и двете ли са достатъчно истински марки за аку, или едното е от типа на AdiBAS при Adidas кое от двете е по марка? Виждам че и двете имат саитове но няма начин едното да не е по добро ако не се окаже менте на другото
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акумулатори FAAM и FIAMM кое е ментето ?
Collapse
X
-
марка
Magneti Marelli е част от групата Fiat тя притежава FAAM завода, разположени не само в Италия, Китай и Уругвай Името на "Fabbrica Italiana Accumulatori Motocarri Montecchio" (италиански производител Motorvehicle Батерии Montecchio).има и други марки към тази фирма http://translate.google.bg/translate....php%3Fs%3D579
Коментар
-
Въпросът ти е като "Коя държава е ментето - Австрия или Австралия?" или "Кой град е истинския - Торино или Торонто?". Едното си е една марка, другото - друга. Друг въпрос е колко е качествена едната, колко другата. Както за Монбат казват че са некачествени напоследък, и издържат само гаранцията си, прави ли ги "ментета"? Различни марки, просто. В онази тема, чийто линк е по-долу, Immortal e дал линк към китайския сайт на FAAM, а самият той не е доволен от акумулатора си, докато пък друг колега - trace - го намира за "железен", a пък в сайта на FIAMM пише така:....FIAMM has ten production plants (in Italy, USA, Czech Republic, Brazil, India and China
Коментар
-
dudulia написа:Слави,взимай ексайд и не се занимвай с глупости.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:dudulia написа:Слави,взимай ексайд и не се занимвай с глупости.
Коментар
-
Dimitar. написа:Слави,провери точно каква ще ти е отстъпката от Косер за акумулатори. Не е същата както на части.Пример от лятото -- цена 169 лв, след отстъпка 160 лв. "За акумулатори толкоз!"Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Преди много време, карах на Жигулата един акумулатор с марка Sonnenschein dryfit. Изкарах с него от 1994 до 2000, като го взех с един стар Москвич акумулатора - беше си на него и пишеше "Made in West Germany". Беше произведен през 1989 година.Тъкмо щях да ви го хваля, като прочетох че всъщност това е сегашната марка EXIDE.Списък на всички производители на акумулатори има тук: http://www.jgdarden.com/batteryfaq/batbrand.htm
Коментар
-
Аз си купих FIAAM, заедно с Мареята, през март 2008 и миналата зима забеляазх намален капацитет. Акумулатора е чешко производство -явно лиценз. Още в началото на зимата се тормозеше и искаше зареждане на всеки 2 -3 седмици. Въпреки че зарядния ми ток, е около 13.9 до 14.1 V. Тоест в нормата. Засега съм с него, но не върти като нов. Забеляава се голям спад в мощноста му и не се надявам, тая зима, да изкарам с него. През март 2011, трябва да навърши три години. Общо взето не съм доволен за 145-те лв. които платих тогава.Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар