Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акумулатори FAAM и FIAMM кое е ментето ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акумулатори FAAM и FIAMM кое е ментето ?

Колеги тези две марки нещо дяволски си приличат по произношение, и двете ли са достатъчно истински марки за аку, или едното е от типа на AdiBAS при Adidas кое от двете е по марка? Виждам че и двете имат саитове но няма начин едното да не е по добро ако не се окаже менте на другото
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

здравей,миналата седмица на един колега му докараха от Италия акумулатор FIAMM,но дали той е по-марка немога да ти кажа,предполагам че е италиански
    1.6 16v Abarth

Коментар

Да италянски са, но и ФААМ също, едните го продват само в Косера(ФИАМ), другите в Метро (ФААМ)

Коментар

марка

Magneti Marelli е част от групата Fiat тя притежава FAAM завода, разположени не само в Италия, Китай и Уругвай Името на "Fabbrica Italiana Accumulatori Motocarri Montecchio" (италиански производител Motorvehicle Батерии Montecchio).има и други марки към тази фирма http://translate.google.bg/translate....php%3Fs%3D579
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Въпросът ти е като "Коя държава е ментето - Австрия или Австралия?" или "Кой град е истинския - Торино или Торонто?". Едното си е една марка, другото - друга. Друг въпрос е колко е качествена едната, колко другата. Както за Монбат казват че са некачествени напоследък, и издържат само гаранцията си, прави ли ги "ментета"? Различни марки, просто. В онази тема, чийто линк е по-долу, Immortal e дал линк към китайския сайт на FAAM, а самият той не е доволен от акумулатора си, докато пък друг колега - trace - го намира за "железен", a пък в сайта на FIAMM пише така:
          ....FIAMM has ten production plants (in Italy, USA, Czech Republic, Brazil, India and China
          или "... FIAMM има 10 производствени бази (в Италия, САЩ, Чехия, Бразилия, Индия и Китай). Което автоматично значи, че може да попаднеш и на индийско-китайски FIAMM, т.е. няма нищо сигурно. Ето една стара тема, в която се коментира тази марка, дори самият ти си писал:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=50091Ключаря е дал едното име, ето другото: F.A.A.M SPA - FABBRICA ACCUMULATORI ACCESSORI MONTERUBBIANO

Коментар

РАботата е ясна, забравяме за ФААМ ще взема един Фиам па ако да е китайски

Коментар

Слави,взимай ексайд и не се занимвай с глупости.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Моя беше FIAMM 45Аh и предвид, че изкара 6 години съм много доволен Всъщност той още работи и ми захранва една луминесцентна лампа на риба

Коментар

dudulia написа:
                  Слави зане какво да вземе Дидо, аз съм върл фен на Ексаид и сега проучвам пазара и от къде мога да взема ексаид на Хондата че моя взема дава вече но пък трябва да е от онея тясните и не на всеки ъгъл го има. Този Фиам го търся за на баща ми опела, и понеже от Косера мога да го взема с отстъпка, за това съм принуден да се спра на него, 60 ампера излиза . Инак какъвто и да е си мисля че ще е по добър от всеки БГ аку, щото и те не си поплюват с цените. Същата искра 62 ампера едва я намирам за 112лв с отстъпка инак е 130, апа аиде некои да ме убеди (Макар че аз харесвам Искра) че тя е по хубава от необслужваемия Фиам.

Коментар

Слави,провери точно каква ще ти е отстъпката от Косер за акумулатори. Не е същата както на части.Пример от лятото -- цена 169 лв, след отстъпка 160 лв. "За акумулатори толкоз!"

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                      dudulia написа:
                      Слави зане какво да вземе Дидо, аз съм върл фен на Ексаид и сега проучвам пазара и от къде мога да взема ексаид на Хондата че моя взема дава вече но пък трябва да е от онея тясните и не на всеки ъгъл го има. Този Фиам го търся за на баща ми опела, и понеже от Косера мога да го взема с отстъпка, за това съм принуден да се спра на него, 60 ампера излиза . Инак какъвто и да е си мисля че ще е по добър от всеки БГ аку, щото и те не си поплюват с цените. Същата искра 62 ампера едва я намирам за 112лв с отстъпка инак е 130, апа аиде некои да ме убеди (Макар че аз харесвам Искра) че тя е по хубава от необслужваемия Фиам.
                      В някой от "хипер-маркетите" съм виждал FIAMM, Praktiker, Baumax или МЕТРО...

Коментар

Dimitar. написа:
                        Слави,провери точно каква ще ти е отстъпката от Косер за акумулатори. Не е същата както на части.Пример от лятото -- цена 169 лв, след отстъпка 160 лв. "За акумулатори толкоз!"
                        Проверих да, доволно, цената е много добра, по добра от на Искра като го взема ще пиша кво що .

Коментар

От както Косер предлагат ФИАМ работим само с тях и не сме имали никакви проблеми с малки изключения, за които обаче не съм на 100 % сигурен че проблема е бил в акумулатора. Подменяха ни ги незабавно без никакви проблеми и излишни процедури щом са все още гаранционни.

Коментар

Преди много време, карах на Жигулата един акумулатор с марка Sonnenschein dryfit. Изкарах с него от 1994 до 2000, като го взех с един стар Москвич акумулатора - беше си на него и пишеше "Made in West Germany". Беше произведен през 1989 година.Тъкмо щях да ви го хваля, като прочетох че всъщност това е сегашната марка EXIDE.Списък на всички производители на акумулатори има тук: http://www.jgdarden.com/batteryfaq/batbrand.htm

Коментар

Аз си купих FIAAM, заедно с Мареята, през март 2008 и миналата зима забеляазх намален капацитет. Акумулатора е чешко производство -явно лиценз. Още в началото на зимата се тормозеше и искаше зареждане на всеки 2 -3 седмици. Въпреки че зарядния ми ток, е около 13.9 до 14.1 V. Тоест в нормата. Засега съм с него, но не върти като нов. Забеляава се голям спад в мощноста му и не се надявам, тая зима, да изкарам с него. През март 2011, трябва да навърши три години. Общо взето не съм доволен за 145-те лв. които платих тогава.
                              Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                              X