Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дави се Уно 1,5i.e.s

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дави се Уно 1,5i.e.s

Като изфорсирам двигателя се дави,особено при второ подаване на газ.Свалих капака на бъздушния филтъра и видях че ,ми връща и горивната смес когато е подадена газта до дупка.По пътя се държи добре но до 3000 оборота,от там нататък ме дърпа всеедно назад.Моля кажете кво може да е?
    Fiat Uno 1,5 75. 149C1000

на бензин ли е или на газ? скоро сменял ли си ангренажен ремък?
    UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

Според мен имаш проблем или с центровката на ангренажен ремък(може да е прехварлило заб)или с центровката на запалването

Коментар

Колата е само на бензин, а за ангренажен ремък не съм сменял скоро от 25000км. е и ще проверя да не е прехвърлил някои зъб.За него не съм се сещал благодаря ,ще проверя още утре.Ами на ниски обороти що ли върви добре?Нетрябва ли и там да се е променило вървенето?

Коментар

NixXxan_Racing написа:
          Според мен имаш проблем или с центровката на ангренажен ремък(може да е прехварлило заб)или с центровката на запалването
          точно за това попитах дали скоро е сменян ремъка. и според мен това е проблема. преди 2-3 дни взехме на един приятел темпра 1.6 и беше същата работа не можеше да се форсира повече от 3000 оборота. сменихме ремъка и заработи като часовник. виж дали ремъка е както трябва и после едно елконче.
          UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

everton написа:
            NixXxan_Racing написа:
            точно за това попитах дали скоро е сменян ремъка. и според мен това е проблема. преди 2-3 дни взехме на един приятел темпра 1.6 и беше същата работа не можеше да се форсира повече от 3000 оборота. сменихме ремъка и заработи като часовник. виж дали ремъка е както трябва и после едно елконче.
            а дали може да се получава обратното, т.е. на високи /същата темпра/ върви прекрасно, направо ме залепя за седалката /колкото и невероятно да е/, обаче на ниски е ад. не може дори да завърти гуми. аванса се оказа, че се регулира от компа, филтри кабели капачка всичко е сменено. включително и мембрани на изпарителя/говоря само за газ, на бензин не върви поради изгоряла помпа и никога не съм я виждал как е на бенз/
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

пакумба, същия проблем си го реших със смяна на всичките вакуумни маркучета.

Коментар

аз бях чел някъде, че си го правил този номер, но при мен не са грам напукани. все пак ще ги проверя отново. мерси. други мнения ?
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Моите също не бяха напукани, бяха си меки и изглеждаха здрави. Но от това се оправи

Коментар

Ходих на майстор да ми смени ролката на ангренажен ремък и наистена имаше прескачане на зъб,,но нещо не се оправи.Предполагам че от многото форсиране да си правя експеримент е прескочил зъб.Колата сега неможе да върви както преди,сега се изфорсирва но всеедно съм със спортен филтар(такъв е звука). От ламбда сонда може ли да е или от TPS.Кажете какво друго може да е.

Коментар

Working...
                    X