Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч в Типото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Теч в Типото

Значи ситуацията е следната ...когато вали повечко (както в последните дни) сутрин, като се кача в колата и на стелката има следи от вода ...не е точно локвичка ...но е мокро. Опипвах под таблото да видя къде е мокро ... не открих мокро място.Миналата зима имах подобен проблем, капеше в/у таблото с бушоните, но се случи само веднъж. Еввентуално някой да се е сблъсквал с подобен проблем, че да ме насочи къде да търся?
    Fiat Stilo 1.8 16V, 133 к.с.

На покрива да имаш шибидах?

Коментар

Колега, моето Типо е с подобен проблем от години. При дъжд веднъж пуска вода, друг път е напълно сухо. Дори и табло на бушоните сменях, че даде накъсо от водата и се стопи. Понякога след порой и капка няма, а миналата седмица пък цяла локва се беше събрала. Дупките за оттичане са отпушени. При мен мисля, че тече от уплътнението на стъклото около средата на колоната. След това водата се стича от вътрешната й страна под пластмасовата облицовка и директно се лее към таблото и краката на водача. Тъпках силикон, лепих специални лепенки и ефектът е, че намаля теча, но не спря. Вариант е да се смени цялото уплътнение, но на мен вече не ми се занимава. Аз реших проблема с гараж :D , защото течът се появява само след престой няколко часа на дъжд в спряло състояние. Движа ли се, и потоп да има, капка не капва вътре. Та, значи, виж си уплътнението на стъклото. Ако има луфт и не прилепва плътно към стъклото или лесно се повдига, сигурно от там тече. Ако в луфта има много кал също е белег, че е станал речно корито. При съмнение свали и пластмасовия капак на колоната за преглед отвътре.
      преди - TIPO
      сега - VOLVO XC60

Коментар

Working...
      X