Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малка промяна в таблото, монтаж на бутон.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как става изкаржането на AUX от трансмитера ,така че да става с кабел,а не чрез радиосигнал - схема ,ако можел!

Коментар

Как става изкаржането на AUX от трансмитера ,така че да става с кабел,а не чрез радиосигнал - схема ,ако можел!

Коментар

И мен силно ме интересува.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Добре, по-късно ще го разглобя и снимам, и ще ти пиша.EDITГотово. Като разглобиш устройството, вътре има две платки. На горната е дисплея, от едната страна, и слота за SD карта, от обратната. На другата има една интегрална схема, и USB конектор (на снимката съм го махнал, за да го сложа на панела на касетофона). Двете са свързани с лентов кабел, който е съставен от 12 кабелчета. Изходите са четвърти и пети от ляво надясно, като гледаш платката с USB конектора, от страната на USB конектора. Сигнала се взима от тях, през два кондензатора, не-електролитни. За стойността им не мога да ти кажа точна цифра, идеята е, че колкото по-ниско е входното съпротивление на следващото стъпало, толкова по-голям капацитет трябва да имат те. Аз съм сложил по 220nf (нанофарада) на канал, тъй като не знам никакви параметри и на двете устройства. Ако тази стойност е малка, ще реже ниските честоти, тоест, и да объркаш нещо, не е фатално. Фатално ще е ако при запояването свържеш някои съседни писти от платката. Там трябва да внимаваш, защото всичко е много миниатюрно. Ако ти е по-удобно, можеш да изкараш сигнал и от другия край на лентовия кабел, маркирани са FL и FR на платката. Ако монтираш трансмитера до ръчната, трябва да изкараш и маса, за да няма смущения. Вземи я от минуса на захранването, и с оплетен кабел закарай сигнала до касетофона. Оплетката е маса, вътре са ляв и десен канал. Внимавай като разглобяваш трансмитера да не скъсаш/счупиш нещо, всичко е доста евтино направено, и, респективно, доста крехко. Ако направиш всичко както трябва, ще се изненадаш колко по-добър звук ще извадиш Аз съм монтирал микрофона на панела на касетофона, и е много удобно, като влязя в колата, включвам го, и телефона веднага се свързва с него. Разговорите в градски условия се провеждат съвсем прилично, музиката автоматично остава на пауза, и след края тръгва отново сама. Питай, ако има още нещо, ще се радвам да помогна.
          Прикачени файлове

Коментар

Прекрасно.Утре сутринта ще разглобя трансмитера и ще се запозная подробно.Много ти благодаря!
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

Да, за него става дума и ще съм щастлив, ако ми кажеш как да му направя изход. Но моля те, обясни ми по подробно, че на тема електроника и електротехника съм пълен лаик.
              Аз го монтирах на плафона,през ключето което се вижда и захранване от буксата на плафона!
              Прикачени файлове
              Fiat Brava 1,2 16 V 99г.

Коментар

Имаше и такъв вариант за монтаж, не се сърди, при мен много по естетичен [с моя модел плейър], но ми се струват много главоболията да прекарам аудио изхода до касетофона. Тавана, предната греда, под таблото ...Искам да го ползвам като плейър, но с кабел, а не трансмитера. Общо взето гледам да не разглобявам много пластмасите, тъй като, както и да го сглобя после, няма да е като фабричната сглобка. Практиката това показва. Търси щипки, одрано тук там ...
                www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                  Имаше и такъв вариант за монтаж, не се сърди, при мен много по естетичен [с моя модел плейър], но ми се струват много главоболията да прекарам аудио изхода до касетофона. Тавана, предната греда, под таблото ...Искам да го ползвам като плейър, но с кабел, а не трансмитера. Общо взето гледам да не разглобявам много пластмасите, тъй като, както и да го сглобя после, няма да е като фабричната сглобка. Практиката това показва. Търси щипки, одрано тук там ...
                  Не става ли да се вгради директно в гнездото за касетата?Маха се механиката за касетата и се монтира разглобен трасмитера вътре.Единственият недостатък е че нямаш видимост към дисплея на трансмитера и трябва да ползваш дистанционното управление за контрол,а не бутоните връз него.После ще снимам моя как е вграден в касетофона.ПП. Ето как е при мен.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

И на мен механиката отдавна я няма в касетофона.Идеално е станало Краси, но при мен няма да е точно така по две причини.Първо, аз съм с другия модел касетефон, без капачето отпред.И на мястото, където ти е USB порта ми се намира копчето с което превключвам от "радио" на AUX.Но ще помисля и за такъв вариант, не знаех, че има толкова място.И това, ако си намеря дистанционното.Аз такива микрозапоявания не мога да правя, ще омажа всичко. Имам един китайски поялник за два лева и с него май няма да се справя.Ще го дам на майстора ми, той ще направи промените в трансмитера и ще го вкара в касетофона. Ще измисля нещо за място за USB порта и микрофона.Може би мястото на микрофона е точно в средното декоративно капаче между копчетата за халогените и подгряването, а USB порта някъде скрит, най вероятно в пепелника, който не ползвам макар че пуша. Едно малко USB ще се събира вътре и ще мога да го затварям.
                    www.cyxap.com

Коментар

То и аз не съм си играл да го правя.Хванах си задника и отидох в сервиза в който ми бяха ремонтирали фотоапарата.Обясних му на техника какво искам да стане,дадох му трансмитера и след това си платих "огромната" сума от 10 лв. за изпълнението. :D .И аз исках да ми го свърже със AUX входа,но по необясними за мен причини звукът беше по-зле от колкото през FM честотата.За сега остава така,докато не ми щукне друго на главата.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Краси, както ти казах и на живо, при мен проблема с невиждането на дисплея не съществува.Трансмитерът е с RDS функция, и на дисплея на оригиналния касетофон се изписва текущата песен.Но не ми е останало време да вградим всичко в касетофона. Все още е на запалката Но пък и си е най-красивия трансмитер, който съм виждал.Подобен на този е, но 4-те бутона са под дисплея, и дисплея е двуцветен (не намерих снимка в нета):

Коментар

Краси, защо не ползваш SD карта, а флашка? Много по-удобно е, можеш да затвориш капака, без да я махаш. Като влезеш в колата, само натискаш копчето, и музиката тръгва Това за влошаването на звука е странно, има ли кондензатори между трансмитера и касетофона? При мен той стана чувствително по-ясен, като махнах "посредника". Монтирането на микрофона далеч от устройството не е добра идея. Сигнала е много слаб, и кабела трябва да е дяволски добър, за да няма смущения.

Коментар

tomny написа:
                            Краси, защо не ползваш SD карта, а флашка? Много по-удобно е, можеш да затвориш капака, без да я махаш. Като влезеш в колата, само натискаш копчето, и музиката тръгва Това за влошаването на звука е странно, има ли кондензатори между трансмитера и касетофона? При мен той стана чувствително по-ясен, като махнах "посредника". Монтирането на микрофона далеч от устройството не е добра идея. Сигнала е много слаб, и кабела трябва да е дяволски добър, за да няма смущения.
                            По простата причина че флашки имам няколко броя по 2,и 4 гигабайта,а карти не ми се купуват.За кондензатори и тн. не мога да ти отговоря.Прави ми го техник който си разбира от тия неща.Пусна ми звук през радио честота,после и през AUX.Нямам идея къде го беше вързал,но през радио честотата звукът беше по-добър.Дидо,проблемът не ми е че не виждам как се казва песента,а в окабеляването.В едно гнездо на запалка няма как да бодна и трансмитера и навигацията.Купих си едни разклонител и с него става работата,ама мнооого кабел.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                            X