Колеги, колата е Fiat Brava, 1999 г.Налага ми се да монтирам консуматор, на който искам да мога да прекъсвам захранването когато не е нужен.Искам бутона да е на линията, където са бутоните за предни халогени, задни халогени, нагряване на задното стъкло и външна температура.На снимката се виждат четирите бутона и мисля, че имам място за още един, в средата на линията, под копчето за аварийни светлини.Това на свободното място само декоративна пластмаса ли е [защото се мърда и така ми се струва] или е само капаче под което има винт?Ако е така, значи нямам свободно място, а ми се налага да има такова, ще е по добре.Как се демонтира самата линия и как се монтират тези бутони? На щипки ли са бутоните или се закрепят с винтчета отвътре?Не съм разглобявал тази част и не искам да счупя или надера нещо вместо да попитам първо.Благодарение на колеги от форума съм си намерил бутон и още едиен пластмасов детайл, който ми е нужен.Когато и ако стане, ще ви покажа какво съм си направил с озвучаването.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малка промяна в таблото, монтаж на бутон.
Collapse
X
-
Малка промяна в таблото, монтаж на бутон.
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.comЕтикети: –
-
Благодаря, значи остава да си поръчам двете части, да си монтирам плейърчето и да успея да прекарам кабелаците зад таблото и барчето.Захранване през бушон до бутона.От бутона захранване до плейъра на панелчето за регулиране на огледалата [до ръчната спирачка].От плейъра двойка [аудио] до aux входа, направен на оригиналния касетофон.И всичко скрито разбира се..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Честно казано не си спомням точната конструкция отдолу, но съм убеден, че спокойно можеш да монтираш ключе, или бутон на мястото на пластмасата. Най-хубаво би станало, ако си намериш ключ/бутон като тези оригиналните и го монтираш на мястото на пластмасовото капаче.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Точно такова ключе ще сложа Vladim, оригинално. От халогени може би или това за подгряване на задното стъкло.Колега ще ми изпрати цялата линия, има такава за продаване.Жалко, че няма произведени с изобразена нотичка [♪], но ще го преживея..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Точно такова ключе ще сложа Vladim, оригинално. От халогени може би или това за подгряване на задното стъкло.Колега ще ми изпрати цялата линия, има такава за продаване.Жалко, че няма произведени с изобразена нотичка [♪], но ще го преживея.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
emzo написа:Махаш тапите, посочени на снимката, под тях има 2 болта, може и имбуси да бяха, не помня.Развиваш ги и пада целия панел, от там вече ще се ориентираш.п.с. няма нищо под капачката, там съм виждал монтиран лед на аларма примерно.MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.
Коментар
-
Аз го понапънах малко и излезе с щракване. Няма други винтове освен имбусните в двата края.Вероятно има някакви щипки защото щракна и като го поставях обратно, но не съм се задълбочавал.Няма да стане обаче упражнението с допълнителен бутон на празното място в средата.Като се погледне изваден панела става ясно, че всеки бутон си има определено място, не са еднакви всичките. Имат профил, който следва извивката на таблото.Следователно, ако сложа допълнителен бутон в средада, който и да е той, ще изглежда зле тъй като не е симетричен. Ще стърчи от едната страна или ще е по навътре, няма да следва линията. Предполагам, че става ясно.Ако искам в средата да сложа бутон, той трябва да е симетричен, а не от тези останалите. Те са асиметрични.Прилагам малка схемичка, за да стане ясно.Симетричен не знам да има, не съм виждал Bravo/Brava/Marea с пет бутона. Не знам за какво би бил петия, средния.А и badmadafaka, за което му благодаря, е извадил един такъв панел и ми подсказа, че всички бутони са на една обща платка и няма как да се монтира още един бутон или поне няма да е лесно, дори и да се намери среден такъв.Това е положението.Ще монтирам бутон на друго място, може би до плейърчето, но ако намеря някой по джиджав и дискретен, който да се вписва в интериора до ръчната спирачка.Приемам предложения за бутончета, прекъсвачи, които могат да се купят онлайн.Ако е малък и леко светещ в зелено [12V] ще е най добре..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Аз го понапънах малко и излезе с щракване. Няма други винтове освен имбусните в двата края.Вероятно има някакви щипки защото щракна и като го поставях обратно, но не съм се задълбочавал. който да се вписва в интериора до ръчната спирачка.Приемам предложения за бутончета, прекъсвачи, които могат да се купят онлайн.Ако е малък и леко светещ в зелено [12V] ще е най добре.MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.
Коментар
-
Не, аз не искам да променям функционалността на бутоните за огледалата. Принципно има място и за плейърчето и за малко ключе, само искам да е по естетично ключето.Ще намеря нещо подходящо.Нещо такова искам да изглежда като разположение, бутончето може да бъде на което и да е от трите места..:: EDIT ::.Ама иначе съм много заблуден. Няма как да се осъществи идеята точно с наличното ми устройство [плейър].То е трансмитер и има 2.5 мм букса, но тя е вход, а не изход, както си мислех. Щеше ми се да го ползвам като плейър, който ще подава сигнал към AUX входа, но уви, не съм съобразил някои неща.Нищо, нещо друго ще измисля..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone, ако трансмитера е онзи с блутут и хендсфри от Dealextreme, който обсъждахме преди време в една друга тема, мога да ти кажа как да му извадиш изход. Не е трудно, изисква елементарни умения с поялник. Аз моя го вградих в касетофона, но още не съм му направил предния панел, и не е много за показване.
Коментар
-
Да, за него става дума и ще съм щастлив, ако ми кажеш как да му направя изход.Но моля те, обясни ми по подробно, че на тема електроника и електротехника съм пълен лаик.Ето ТОЗИ трансмитер. Цвета само е друг.Благодаря ти предварително..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар