Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малка промяна в таблото, монтаж на бутон.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малка промяна в таблото, монтаж на бутон.

Колеги, колата е Fiat Brava, 1999 г.Налага ми се да монтирам консуматор, на който искам да мога да прекъсвам захранването когато не е нужен.Искам бутона да е на линията, където са бутоните за предни халогени, задни халогени, нагряване на задното стъкло и външна температура.На снимката се виждат четирите бутона и мисля, че имам място за още един, в средата на линията, под копчето за аварийни светлини.Това на свободното място само декоративна пластмаса ли е [защото се мърда и така ми се струва] или е само капаче под което има винт?Ако е така, значи нямам свободно място, а ми се налага да има такова, ще е по добре.Как се демонтира самата линия и как се монтират тези бутони? На щипки ли са бутоните или се закрепят с винтчета отвътре?Не съм разглобявал тази част и не искам да счупя или надера нещо вместо да попитам първо.Благодарение на колеги от форума съм си намерил бутон и още едиен пластмасов детайл, който ми е нужен.Когато и ако стане, ще ви покажа какво съм си направил с озвучаването.
    Прикачени файлове
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Махаш тапите, посочени на снимката, под тях има 2 болта, може и имбуси да бяха, не помня.Развиваш ги и пада целия панел, от там вече ще се ориентираш.п.с. няма нищо под капачката, там съм виждал монтиран лед на аларма примерно.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Имбуси са.

Коментар

Благодаря, значи остава да си поръчам двете части, да си монтирам плейърчето и да успея да прекарам кабелаците зад таблото и барчето.Захранване през бушон до бутона.От бутона захранване до плейъра на панелчето за регулиране на огледалата [до ръчната спирачка].От плейъра двойка [аудио] до aux входа, направен на оригиналния касетофон.И всичко скрито разбира се.
        www.cyxap.com

Коментар

Честно казано не си спомням точната конструкция отдолу, но съм убеден, че спокойно можеш да монтираш ключе, или бутон на мястото на пластмасата. Най-хубаво би станало, ако си намериш ключ/бутон като тези оригиналните и го монтираш на мястото на пластмасовото капаче.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Точно такова ключе ще сложа Vladim, оригинално. От халогени може би или това за подгряване на задното стъкло.Колега ще ми изпрати цялата линия, има такава за продаване.Жалко, че няма произведени с изобразена нотичка [♪], но ще го преживея.
            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
              Точно такова ключе ще сложа Vladim, оригинално. От халогени може би или това за подгряване на задното стъкло.Колега ще ми изпрати цялата линия, има такава за продаване.Жалко, че няма произведени с изобразена нотичка [♪], но ще го преживея.
              Може да го жулнеш с водна шкурка и така ще махнеш символа, но пък копчето ще стане неестествено гладко Оригиналните имат лека грапавина.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

emzo написа:
                Махаш тапите, посочени на снимката, под тях има 2 болта, може и имбуси да бяха, не помня.Развиваш ги и пада целия панел, от там вече ще се ориентираш.п.с. няма нищо под капачката, там съм виждал монтиран лед на аларма примерно.
                Да попитам и аз,панелчето имали друго,което да го държи?Аз съм развивал инбусите под капачетата но самото панелче не се помръдна....непосмях да напъвам от страх да него счупя.
                MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
                ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

Аз го понапънах малко и излезе с щракване. Няма други винтове освен имбусните в двата края.Вероятно има някакви щипки защото щракна и като го поставях обратно, но не съм се задълбочавал.Няма да стане обаче упражнението с допълнителен бутон на празното място в средата.Като се погледне изваден панела става ясно, че всеки бутон си има определено място, не са еднакви всичките. Имат профил, който следва извивката на таблото.Следователно, ако сложа допълнителен бутон в средада, който и да е той, ще изглежда зле тъй като не е симетричен. Ще стърчи от едната страна или ще е по навътре, няма да следва линията. Предполагам, че става ясно.Ако искам в средата да сложа бутон, той трябва да е симетричен, а не от тези останалите. Те са асиметрични.Прилагам малка схемичка, за да стане ясно.Симетричен не знам да има, не съм виждал Bravo/Brava/Marea с пет бутона. Не знам за какво би бил петия, средния.А и badmadafaka, за което му благодаря, е извадил един такъв панел и ми подсказа, че всички бутони са на една обща платка и няма как да се монтира още един бутон или поне няма да е лесно, дори и да се намери среден такъв.Това е положението.Ще монтирам бутон на друго място, може би до плейърчето, но ако намеря някой по джиджав и дискретен, който да се вписва в интериора до ръчната спирачка.Приемам предложения за бутончета, прекъсвачи, които могат да се купят онлайн.Ако е малък и леко светещ в зелено [12V] ще е най добре.
                  Прикачени файлове
                  www.cyxap.com

Коментар

На мястото на това капаче има червен диод на колите с оригинална аларма. Може да му намериш друго приложение - да му сложиш такова капаче, но с диод и да вържеш него за алармата. :P
                    1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Malone написа:
                      Аз го понапънах малко и излезе с щракване. Няма други винтове освен имбусните в двата края.Вероятно има някакви щипки защото щракна и като го поставях обратно, но не съм се задълбочавал. който да се вписва в интериора до ръчната спирачка.Приемам предложения за бутончета, прекъсвачи, които могат да се купят онлайн.Ако е малък и леко светещ в зелено [12V] ще е най добре.
                      Благодаря! А относно бутончето...няма ли да стане превключвателчето на управлението на огледалата-ляво/дясно..предполагам,че средно е изключено.. Кръглия джойстик би трябвало да може да се махне...
                      MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
                      ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

Не, аз не искам да променям функционалността на бутоните за огледалата. Принципно има място и за плейърчето и за малко ключе, само искам да е по естетично ключето.Ще намеря нещо подходящо.Нещо такова искам да изглежда като разположение, бутончето може да бъде на което и да е от трите места..:: EDIT ::.Ама иначе съм много заблуден. Няма как да се осъществи идеята точно с наличното ми устройство [плейър].То е трансмитер и има 2.5 мм букса, но тя е вход, а не изход, както си мислех. Щеше ми се да го ползвам като плейър, който ще подава сигнал към AUX входа, но уви, не съм съобразил някои неща.Нищо, нещо друго ще измисля.
                        Прикачени файлове
                        www.cyxap.com

Коментар

То е трансмитер и има 2.5 мм букса, но тя е вход, а не изход, както си мислех.
                          За FM трансмитер ли става въпрос?За пръв път чувам че има AUX вход, а не изход.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Malone, ако трансмитера е онзи с блутут и хендсфри от Dealextreme, който обсъждахме преди време в една друга тема, мога да ти кажа как да му извадиш изход. Не е трудно, изисква елементарни умения с поялник. Аз моя го вградих в касетофона, но още не съм му направил предния панел, и не е много за показване.

Коментар

Да, за него става дума и ще съм щастлив, ако ми кажеш как да му направя изход.Но моля те, обясни ми по подробно, че на тема електроника и електротехника съм пълен лаик.Ето ТОЗИ трансмитер. Цвета само е друг.Благодаря ти предварително.
                              www.cyxap.com

Коментар

Working...
                              X