Здравейте, искам да ви питам дали си заслужава да се купи като за 1ви личен автомобил, не успях да събера за типо и повече не ми се събира...та - за колко лв мога да си го намеря, и от какво ще си патя най-често как харчи - градско и извъни как е колата като цяло tnx предварително :
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
няколко въпроса за Fiat UNO
Collapse
X
-
Re: няколко въпроса за Fiat UNO
tipoFEN написа:Здравейте, искам да ви питам дали си заслужава да се купи като за 1ви личен автомобил, не успях да събера за типо и повече не ми се събира...та - за колко лв мога да си го намеря, и от какво ще си патя най-често как харчи - градско и извъни как е колата като цяло tnx предварително :ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
-
Коло пари имаш ? Ако са под 2000, си купи Уно Турбо МК1, а ако имаш повечко или 1,5 или 1.3/4 Турбо МК2. Подръжката му е без пари (30 лева носач с шарнир и тампони) ....абе колкото на лада. Иначе и другите модификации не са лоши, ама все пак си вземи малко по-голяма кубатура. Единствената забележка на Уно МК1 е че ламаринките са му слаби и позагниват...Иначе МК2 е без забележка. :DUno Turbo RulZz
Коментар
-
Re: няколко въпроса за Fiat UNO
tipoFEN написа:Здравейте, искам да ви питам дали си заслужава да се купи като за 1ви личен автомобил, не успях да събера за типо и повече не ми се събира...та - за колко лв мога да си го намеря, и от какво ще си патя най-често как харчи - градско и извъни как е колата като цяло :Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.
Коментар
-
Turbolan написа:Коло пари имаш ? Ако са под 2000, си купи Уно Турбо МК1, а ако имаш повечко или 1,5 или 1.3/4 Турбо МК2. Подръжката му е без пари (30 лева носач с шарнир и тампони) ....абе колкото на лада. Иначе и другите модификации не са лоши, ама все пак си вземи малко по-голяма кубатура. Единствената забележка на Уно МК1 е че ламаринките са му слаби и позагниват...Иначе МК2 е без забележка. :DFIAT Uno 45 FIRE
Коментар
-
не си казал за кое уно говориш? наистина мк1 има проблем с ламарините и той не е малък. доста са меки на първо място, второ си поизгниват на праговете и по веждите /под пластмасата/. иначе върви чат пат. евтинити чарколяци, обаче окачването как се чупии оле мале всяка седмица се сменя нещо по него. двигателчето е просто желязно. някой колега горе беше изредил едни цени спирачна помпа 63 лв, баси спирачната помпа аз преди 2 седмици за темпра си взех за 54 от евро 07. реално спирачната помпа на уното е към 40 кинта. навремето като карах уно съм купувал и така си спомням. амортисьори бях взел по 45 кинта с 2 години гаранция ама не помня на коя фирма бяха.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
прясна информация за спирачната помпа на фирма МЕТЕЛИ 26лв носачи за уното си купи турски на АС МЕТАЛ и нямаш проблеми с окачването гниенето на уно според моите наблюдения е най често на вратите долу и пода около праговете иначе идеалната машинка за градски условия ако е и с фаер мотора/карбураторния/ перфектно имам го в къщи такова, това ми беше първата кола, не се чуди ако намериш читава колицаTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Премествам темата в "консултации"Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Аз бах намерил едно за 1500 лева дизелово от 1992-ра година.Вярно имаше тук-там ръжда ама иначе беше добре.Мисля че за тези пари можеш да си вземеш много добро бензиново.Откъм ламарина поръждясват обаче това се компенсира от икономичност и евтини части.Ако попаднеш на запазено нямаш грижи.Влез в mobile.bg и дай да търси Уно.Там има статии за +/- на Уно-то и то добре са описали всичко за колата.Прочети го ако искаш.Колата е много добра и макар че съм карал дизелово такова а не бензин мога да ти препоръчам 1.1Fire моноинжекция.Аз съм с такъв двигател на Типо-то ама карбуратор и частите по мотора за поддръжка или ремонт не са никак скъпи (полка за ангренажен ремък - 13 лева,самия ремък -15 лева,другия ремък 6 лева.Пълен комплект гарнитури за двигателя - 40 лева.).Имам познат,който караше такова Уно и каза че гори около 6 до 9 градско зависи как го караш.Двигателчето тегли Типо-то добре така че за Уно-то мисля че ще е идеално.Друг познат каза че му гори 7-8 на 100 газ градско.Иначе не си взимай най-малкия мотор защото няма да е по-икономичен или пък най-големия защото доколкото разбрах не ти е нужен.Мисля че 1.1 или 1.3 турбо ще ти е най-добре на вървеж,поддръжка и на джоба като разходи за гориво.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
-
Ами уно-то не е никак лоша колица и ако е запазена няма да съжаляваш.Колицата си е много доволна даже.Аз съм карал Уно а сега имам Типо и да ти кажа уно-то има едно предимство - по-малко е и за града е малко по-удобно от Типо-то.Отделно харчи и малко по-малко.Иначе Типо-то е по-голямшко ама си е и по-скъпо и като цена и като части и като каране (в смисъл гориво).Вярно има своите екстри и е по-комфортно ама все пак ако не ти се чака си вземи Уно и няма да съжаляваш.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Колега,имам много добри спомени от моето Уно.Карах го 30 000км и не пипнах нищо по него,ама като се качих на типото.....друг клас кола.Нямат нищо общо!Вземи заемче и си купи едно типо,че да се радваш на кола.Ако ще я караш градско от към икономия Уно е по-добре.Все пак аз гласувам за типо!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар