biker_81 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на автомобил
Collapse
X
-
Вече почти месец откакто обикалям, незнам вече къде да ходя и какво да правя.Всичко, което се продава по автокъщите е пълен боклук, а някой от нещата на които се натъкнах докато гледах ’перфектни’ и ’обслужени’ коли бяха:1. Изпуснали предни амортисьори на повечето коли2. Почти заминали съединители3. на 2-3 екземпляра в казанчето на антифриза нямаше никой - единственото което имаше беше утайка приличаща на боза.4. Не им работят климатиците5. Не палят от първи път , а след 3-4 завъртания на стартера6. Менят обороти постоянно, вият ролки7. Масло миришещо на бензин - от това съм си патил8. Зверско духане от щеката на маслото - досега при бензин и дизел съм го срещал - дори при подаване на газ9. Конденз в багажника10. Огромни ръбове по спирачните дискове на ’добре поддържан автомобил на 120 000 км’11. На едно бмв на километража му пишеше 111 000 км , в скритото меню показа 385 000км.12. Пребоядисвани компоненти отпред в отсека на двигателя - сигурен признак за сблъсък и то челен13. Луфтове между брони и фарове, криви и овиснали врати, изгнил механизъм на врата при едно ауди14. На бензинов автомобил отзад в аспуха някакви консистенции със свойство на масло : ) 15. На дизелови двигатели - бели и сиви пушеци отзадНезнам, преди как съм си купувал коли на сляпо, обаче тоя път взех мн да се заглеждам и такива неща взеха да излизат, че аз скоро кола няма да си избера.И се чу рев във тъмнината ,заблестяха ксенонови светлини, огледах се, какво ли в мрака ще се приближи ?
Попитах се откъде дойде ,от кой ли свят ,
И за миг в мрака блесна емблема на ФИАТ . Сега въпроса просто бе , това Браво/Брава ли е или Купе ?
Коментар
-
за съжаление е така ... взето им здравето на колите .. после тая марка не ставала , оная не ставала и прочие ....инъче имай търпение ще изкочи някоя колица..а нямаш ли как от някой приятел , познат да вземеш кола ако продава.... така поне ще знаеш че колата е подържана и няма да и е връщан километража с над 200 000 (например)Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
cHaunepucTa написа:Вече почти месец откакто обикалям, незнам вече къде да ходя и какво да правя.Всичко, което се продава по автокъщите е пълен боклук, а някой от нещата на които се натъкнах докато гледах ’перфектни’ и ’обслужени’ коли бяха:1. Изпуснали предни амортисьори на повечето коли2. Почти заминали съединители3. на 2-3 екземпляра в казанчето на антифриза нямаше никой - единственото което имаше беше утайка приличаща на боза.4. Не им работят климатиците5. Не палят от първи път , а след 3-4 завъртания на стартера6. Менят обороти постоянно, вият ролки7. Масло миришещо на бензин - от това съм си патил8. Зверско духане от щеката на маслото - досега при бензин и дизел съм го срещал - дори при подаване на газ9. Конденз в багажника10. Огромни ръбове по спирачните дискове на ’добре поддържан автомобил на 120 000 км’11. На едно бмв на километража му пишеше 111 000 км , в скритото меню показа 385 000км.12. Пребоядисвани компоненти отпред в отсека на двигателя - сигурен признак за сблъсък и то челен13. Луфтове между брони и фарове, криви и овиснали врати, изгнил механизъм на врата при едно ауди14. На бензинов автомобил отзад в аспуха някакви консистенции със свойство на масло : ) 15. На дизелови двигатели - бели и сиви пушеци отзадНезнам, преди как съм си купувал коли на сляпо, обаче тоя път взех мн да се заглеждам и такива неща взеха да излизат, че аз скоро кола няма да си избера.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Да...лошото е ,че супер много лъжат и ме дразнят.Проблема е , аз почти не гледам коли от частни лица, защото са супер по-скъпи в сравнение с тия в автокъщите(поне тия дето съм видял досега де).Средно статистическия българин купува кола, поддържа я и като тръгне да я продава , иска да я продаде за същите пари дето я е купил и се прави с това ... аз смених това , аз смених онова , затова цената е по-висока.От друга страна познавам доста хора, които си продават колите , защото нещо е взело да сдава багажа ,а ремонта е цифра или супер мн им се чупу колата и гледат да се оттърват бързо от нея.Истината е някъде посредата или може би ... нова кола от магазина и забравяш за ремонт, поне за 1-2 годиниИ се чу рев във тъмнината ,заблестяха ксенонови светлини, огледах се, какво ли в мрака ще се приближи ?
И за миг в мрака блесна емблема на ФИАТ . Сега въпроса просто бе , това Браво/Брава ли е или Купе ?
Коментар
-
cHaunepucTa написа:Да...лошото е ,че супер много лъжат и ме дразнят.Проблема е , аз почти не гледам коли от частни лица, защото са супер по-скъпи в сравнение с тия в автокъщите(поне тия дето съм видял досега де).Средно статистическия българин купува кола, поддържа я и като тръгне да я продава , иска да я продаде за същите пари дето я е купил и се прави с това ... аз смених това , аз смених онова , затова цената е по-висока.От друга страна познавам доста хора, които си продават колите , защото нещо е взело да сдава багажа ,а ремонта е цифра или супер мн им се чупу колата и гледат да се оттърват бързо от нея.Истината е някъде посредата или може би ... нова кола от магазина и забравяш за ремонт, поне за 1-2 годиниCitroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
Здравейте колеги.След много обикаляне и чудене взех пежо 406 1.9тди 90кс.Благодаря на всички за мненията.И се чу рев във тъмнината ,заблестяха ксенонови светлини, огледах се, какво ли в мрака ще се приближи ?
Коментар
-
emzo написа:Бравос, французойката вози супер.Каре да не ти се налага да сменяш Честито и само безаварийни.И се чу рев във тъмнината ,заблестяха ксенонови светлини, огледах се, какво ли в мрака ще се приближи ?
Коментар
-
u_bo
cHaunepucTa написа:emzo написа:Бравос, французойката вози супер.Каре да не ти се налага да сменяш Честито и само безаварийни.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар