Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко трябва да яде Типо 1.1 Fire?!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко трябва да яде Типо 1.1 Fire?!?

Това са данни от преди да ремонтирам мотора (заради прегряване така че ремонта няма отношение с разхода)Карам го на бензин A95H и градско дава около 10/100 като мноооого рядко пада до към 9 и нещо.Тук четох за разни дето харчели по 5-6-7 и седя и се дивя.Карах го по центровки,сменях електронния жиглъор на карбуратора,цял ремонтен комплект гарнитурки и жиглъори и пак си кове около 10-те градско.Извънградско не съм карал и незнам как е там.Сега след ремонта мисля да го разработя малко и да бамвам газ.
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Според мене тия за по 6-7 градско са мит и легенда. Особено за кола над 10 години. Как според теб се изчислява колко ти харчи на градско? Среден разход там според мен няма. Сравни пробега в километри и време НДК - покрай канала - Цариградско с някъде в Обеля към 3 часа.Порбвай го на извън градско как се държи - там ще е точно.За сравнение моята съм я пробвал на извънградско и е 6-7/100 а в града ми стига и 12-13. А не съм бързак.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Ами има се в предвид маршрута Младост-Орлов мост-НДК-Пирогов-Овча купел и обратно.Разбира се сутрин по задръстванията и вечер също.....Извънградско нямам идея колко харчи.

Коментар

Re: Колко трябва да яде Типо 1.1 Fire?!?

zfa159 написа:
        Това са данни от преди да ремонтирам мотора (заради прегряване така че ремонта няма отношение с разхода)Карам го на бензин A95H и градско дава около 10/100 като мноооого рядко пада до към 9 и нещо.Тук четох за разни дето харчели по 5-6-7 и седя и се дивя.Карах го по центровки,сменях електронния жиглъор на карбуратора,цял ремонтен комплект гарнитурки и жиглъори и пак си кове около 10-те градско.Извънградско не съм карал и незнам как е там.Сега след ремонта мисля да го разработя малко и да бамвам газ.
        колкото му сложиш Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 с тоя бензин
        brava 1.4 12v.sx
        drive fast or go home

Коментар

geshabeli написа:
          Как според теб се изчислява колко ти харчи на градско? Среден разход там според мен няма. Сравни пробега в километри и време НДК - покрай канала - Цариградско с някъде в Обеля към 3 часа.
          Аз примерно правя следната проба - 1 месец само градско (почти винаги е 660км - рядко разликите ми са били над 10км за този пробег) - и доливам до пълно резервоара (преди - само веднъж, сега с Кромата - зависи). Винаги от една бензиностанция (ОМВ Студентски град, София). Винаги карам в трафик - 8:30 сутрин - малко след 9 съм в работата, 18 вечер (маршрута е Дървеница - Захарна фабрика през Орлов мост, Попа, 5-те кьошета - смятам по-тежък няма накъде).Е, тук средния разход е лесен за смятане. И мисля с достатъчна точност.

Коментар

Ами по проста схема го смятам - зареждам за някакви пари и в една тубичка си сипвам още.Карам докато свърши и засичам километрите.....Напоследак не съм го засичал защото карам по много и то все из дълбокия център и много взеха да ме псуват като седна да преливам и заливам с тея туби (и с аправи хората не ги виня).Пък нямам пари да сипя догоре и да доливам през някъкви километри (карам яко на резерва ама то с тея цени......)

Коментар

Working...
            X