здравеите.от известно време започна да ми тропа нещо в предницата когато минавам през дупки. разгледах отдолу окачването и това което видях беше че на единия носач втулките имат луфт. но не мисля че от това е тропането. самнявам се че са опорите на макферсоните(лагерите). как да разбера дали са за смяна. изнаете ли колко струват тези опори и втулките на носача. на темпра 1.6.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
опорите на макферсоните
Collapse
X
-
Еми окачването мисля че е като на Типо или поне много подобно - тронамето е точно от носачите (аз ги смених съвсем наскоро).Иначе амортисъора за мен струваше около 50-60 лева.Ама тропането от амортисъор се усеща като скочиш в дупка по много силен трясък (имаш чъството че ще ти се отпри колата) а носачите тропат като се движиш (по павета или пък като има неравности по пътя) и като удариш дупка веднага след това се чува още малко едно хлопане и потропване отпред.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
-
Благодаря за инфото. втулките на тампона са ми разбити със сигурност. така че трябва да ги сменя. но все пак някой знае ли каде ги има по отделно. защото аз питах на едно място и там бяха само комплект със носача. шарнира не ми е разбит. аз имам чуството че тропането идва от горе при бомбето но не сам 100% сигурен. как да определя кое е за смяна тампона или лагера. и те по отделно ли се продават или комплект.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар