Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скърцаща жабка и врати на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скърцаща жабка и врати на Браво

Здравейте колеги, имам малко проблемчета с моето автомобилче. Не са сериозни, свързани са с комфорта на пътуване. Все пак знам че причината са нашите хубави пътища пълни с дупки, но няма как трябва да се борим и с тях. Историята ми е следната. Вратите са доста дълги и тежки при преминаване по "неравности" почват да скърцат. Проверявах няколко пъти пантите - наред са си няма и следа от разбиване. Пролетта преместих малко навътре и нагоре металните конзоли които стоят на "B" колоната. Така вратите се затваряха с малко повече усилие , но пък проблема се реши. Сега когато взе да застудява пак се появи същото скърцане. Все пак вратите и купето са метални и се влияят от температурните промени. Дайте някакъв съвет за този проблем. дали да намажа с нещо уплътненията? С повече натягане на вратите няма да стане мисля че съм намерил оптималния вариант. Другия проблем е жабката. Тя си се затваря всичко е 6. Обаче при преминаване през дупките десния и край вибрира, видях че там има някакво гумено тампонче което да предодвратява тоя момент, но го е предодвратявало когато колата е била на 3-4 години може би. Ако някой може да помогне с нещо ( пък и само с акъл да е) ще съм благодарен.
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Затвори съвсем леко вратата, колкото да не се отвори в движение и виж дали изчезва скърцането.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не тогава няма скърцане

Коментар

Колега аз съм със същия проблен на жабката само,че съм със Стило,сложих нови тампончета и пак скърца.Мислех,че е от пантите на жабката пръснах малко вд40 и пак скърца.Ако си решил проблема сподели плс.

Коментар

Hristian_Aleksiev написа:
          Не тогава няма скърцане
          Напръскай мехнизма за затваряне на вратите, с летлив контактен спрей, с цел да се почистят и после с WD40 или машинно масло.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

това ще го направя, мисля си дали не трябва да се намажат уплътненията с нещо( примерно тея смазки които се ползват да не залепват зимата уплътненията)

Коментар

Джабката може да и се регулира насрещника на ключалката и да прибереш вратичката още малко и няма да вибрира, може би. А за вратата и аз търся решение, както и за единичния звук от таблото наподобяващ детско барабанче
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

@Hristian_Aleksiev - зимата да, със силиконов или парафинов спрей, за да не залепват, но скърцането не идва от уплътнеието.За жабката на Стилото .... за коя ? Горната или долната ?
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Лятото като регулирах вратите забелязах. че на конзолата която стои на "В" колоната точно на мястото на което захваща механизма на вратата е имало гумена обвивка. ма тая гума беше протрита и остана в единия край колкото да види човек че е имало гума. Колега емзо да не би точно от там да идва скърцането: бравата да се търка в конзолата?

Коментар

Снимай мястото, че не ми става много ясно, за кое говориш.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Металната пластина която е захваната за купето с два болта. от там регулираме вратата колко да затваря. на нея има две хоризонтални пръчки или оси да ги наречем. на външната се захваща ключалката на вратата. та именно на тая осчица имаше гумено уплътнение

Коментар

За горната жабка на стилото

Коментар

Hristian_Aleksiev - ще погледна утре на Браво как е.atilian - при затваряне ли скърца ? Тя се разглобява много лесно и може всичко да смажеш. Нямам с нея ядове.Аааа имам, като е много жега ама много, при отваряне скърца, иначе няма ядове.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ето я конзолата за която ти говоря
                            Прикачени файлове

Коментар

На моята е кола изглежда все едно е имала гума, но няма, предполагам и тук е така.Пръскай с ВД40 и ще млъкне.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X