Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

МУЛТИВОЛАН Мареа Устройство

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

на бравата има четери степени и има задна чистачка !!!! маи има доста глупости натворени!!!!
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

marea-ta написа:
      ....като всеки волан от мареа има подготовка за мулти....
      Повдигам стара тема, защото видях нещо което не е вярно. Моя волан е без еърбег и няма нищо общо като конструкция вътре с мултиволан. Монтажа на копчетата не съм го измислил още как ще стане и май почнах да се замислям да не взема да претапицирам мултиволана който купих заради копчетата. Ако предприена нещо ще снимам задължително.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

моят е с ейрбег и имаше всичко вътре. Ама то какво ти трябва, 4 дупки на които направих резба и си потърсих подходящи болчета. В случая М4 и ги отрязах да са късички. По-трудната задача беше да отрежа страниците на капака на ейрбега. Много сръткава работа, но се получи. Сега остава да намеря нов лентов кабел за да може и да работят и ще е супер. Пробвах с малко мои подобрения, но не се получиха. В най-добрия случй, на второто или третото завъртане на волана се къаха кабелчетата които бях сложил. ПРи мен даже и кабел от клокспринга до касетофона си имаше пуснат.
        Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
        182A4.000 IAW49F
        LPG - Lovato EasyFast
        ----------------------------
        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Лесно се казва че ми трябват 4 дупки. Ама как се правят 4 дупки във въздуха, а? Целия волан е кух. Там където трябва да се монтират болчетата няма никой

Коментар

странно е че няма , но явно има и такива бройки. За това бих те посъветвал да си потърсиш, я от тук, я от ибей някой мултиволан. може и с някоя смола да се пробваш да си направиш държачи, но май не си заслужава много много. И аз мислех че лесно ще стане монтажа на моите ама не но в това също е и тръпката
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

veselin10 написа:
              Повдигам стара тема, защото видях нещо което не е вярно. Моя волан е без еърбег и няма нищо общо като конструкция вътре с мултиволан. Монтажа на копчетата не съм го измислил още как ще стане и май почнах да се замислям да не взема да претапицирам мултиволана който купих заради копчетата. Ако предприена нещо ще снимам задължително.
              И моят оригинален волан беше с дупки, които искаха само резба. Имай предвид, че ако прехвърляш само копчетата, ще трябва да резнеш леко и капака на AirBag-a, понеже копчетата го изискват. Капака на AirBag от мултиволан има по-различен профил, там, където лягат копчетата.На твое място, бих претапицирал оригиналния мултиволан, който имаш.

Коментар

veselin10 написа:
                marea-ta написа:
                ....като всеки волан от мареа има подготовка за мулти....
                абсолютно еднакви волани разлика /4 самонарезни види, които държат двата бутона/. дупките си ги има само завиваш видиите.
                Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
                Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Е добре де . Утре ще снимам моя като му махна капака на клаксона, които е само на щипки и ще видите , че няма нищо общо с този който съм купил и е мулти с еърбег. Знам, че трябва да се реже, но аз нямам еърбег и трябра да се реже капачката на клаксона. Волана въобще няма отвори за болтовете които са за тези с еърбег и вътре е абсолутно кух. Там където трябва да се завият винтовете при мен е въздух!!! В неделя ще кача снимки защото ще пътувам утре.

Коментар

Става ми все по-любопитно и по-любопитно Не го приемай , че не ти вярвам, просто ми е странно. Да не се окаже, че е сменян волана с такъв от брава или браво още преди да стане твоя колата. Но то ще си покаже на снимката де, техните са с 3 лъча а на мареата е с 4.Чакам с любопитство снимката
                    182A4.000 IAW49F
                    LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Тъкмо това и аз щях да кажа, .... щом няма заготовки гаранция волана е от брава или браво.
                      Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                      Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Чакайте,че нещо се обърках. Аз ще свалям волана от марея комби 98г и ще се слага пак на комби 2000г ако това е от значение.условието е с въпросната кола да си трампим воланите,че той си сложи сд и не ползва екстрата Мултито е с airbags както и аз,но мисля да си сложа моята възглавница,че е по нова годината!Трябва ли нещо да изрязвам и при смяната неговата възглавница ще стане ли на моят волан.
                        Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

към твоя волан се прикрепят с види бутоните за мултито.разните там еар.багове са друга бира.Незнам защо като колеги говорят за мулти намесват еар.бег, това са съвсем различни неща.
                          Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
                          Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Намесваме го защото име един процеп между волана и ейрбега колкото да натискаш клаксона. Обаче като се сложат бутоните и трябва от двете страни тази цепнатина да се изреже с около сантиметър и нещо, иначе ще опира ейрбега във бутоните иняма да може да се завинти за основата. Така, че kimirai ако ще слягаш възглавница от такава без бутони на таква в бутони ще трябва да се резне. Проблема е, че не е точна формата и става с доста опити докато се напасне. От едната сана стане ли после профила се свале лесно и се прави огледално на другта страна. не е трудно но е сръткаво!при мен се получи!
                            182A4.000 IAW49F
                            LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Мам.. му,ще трябва да правя упражнението на сухо.А моят air bag без мулти ще пасне ли на този с мулти или ще трябва нещо да се преправя!
                              Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

може би lithrone ще трябва да каже, че се е занимавам повече от мен. Но мисля, че няма да е проблем. Държи се само с 2 шестограмни болта за планката на клаксона (която прави контакт) и ми се струват универсални, но не искам да те подвеждам. Не ти пречи да пробваш де, ако имаш и двата волана само ги налагаш, стягаш двата болта и ако при натискане ти сработва клаксона значи няма проблем.
                                182A4.000 IAW49F
                                LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Working...
                                X