Знам, че на много от вас заглавието на темата ще прозвучи смешно, но аз съм вече пред нервна криза. Както се похвалих, преди седмица купихме Фиат Пунто 1,9 ЖТД. Колата е страхотна като двигател, но в купето се чуват прекалено много, за моето ухо, паразитни шумове. Педалът на съединителя при всяко натискане и отпускане издава остър стържещ звук, като от триена на пластмасови повърхности. Опитите ми да смажа със смазка всичко което се движи по него даде отчайващи резултати - да кажем никакви. Вече се замислям дали да не го сменя, въпреки че и идея нямам доколко е възможно и дали точно от него идва звука. А дали не е от някакво помпа или нещо друго?Подобен скрибуцащ звук издават и ключалките на задната облегалка при всяко по сериозно друсване по "равните" български пътища. Тях ги намазах с оръжейна смазка, но за жалост отново нулев ефект. Като ги разкопчея шума спира, закопчея ли ги - веселбата започва. Седнат ли хора на задната седалка, колата сякаш става друга - тиха, безшумна. Моля ако някой е имал подобни проблеми и е успял да си справи с тях да обмени опит!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изнервящо скрибуцане на Пунто
Collapse
X
-
FIAT, какво друго да кажа.Що един мергел няма такива проблеми .... както и да е.За съед. може да е помпата.Не може ами тя ще да е, щото е с помпа жетедето.На седалките се слага парче тънка гума или изолация някаква , примерно за прозорци или не много дебел маркуч нанизваш и като се закопчае седалката спира да тропа.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Реклама
Collapse
Коментар