Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изнервящо скрибуцане на Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изнервящо скрибуцане на Пунто

Знам, че на много от вас заглавието на темата ще прозвучи смешно, но аз съм вече пред нервна криза. Както се похвалих, преди седмица купихме Фиат Пунто 1,9 ЖТД. Колата е страхотна като двигател, но в купето се чуват прекалено много, за моето ухо, паразитни шумове. Педалът на съединителя при всяко натискане и отпускане издава остър стържещ звук, като от триена на пластмасови повърхности. Опитите ми да смажа със смазка всичко което се движи по него даде отчайващи резултати - да кажем никакви. Вече се замислям дали да не го сменя, въпреки че и идея нямам доколко е възможно и дали точно от него идва звука. А дали не е от някакво помпа или нещо друго?Подобен скрибуцащ звук издават и ключалките на задната облегалка при всяко по сериозно друсване по "равните" български пътища. Тях ги намазах с оръжейна смазка, но за жалост отново нулев ефект. Като ги разкопчея шума спира, закопчея ли ги - веселбата започва. Седнат ли хора на задната седалка, колата сякаш става друга - тиха, безшумна. Моля ако някой е имал подобни проблеми и е успял да си справи с тях да обмени опит!
    Peugeot 301
    Punto 1.9 JTD - на жената

FIAT, какво друго да кажа.Що един мергел няма такива проблеми .... както и да е.За съед. може да е помпата.Не може ами тя ще да е, щото е с помпа жетедето.На седалките се слага парче тънка гума или изолация някаква , примерно за прозорци или не много дебел маркуч нанизваш и като се закопчае седалката спира да тропа.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
    X