Здравейте колеги,Имам проблем с двете моторчета на климатроника, от които едното определя какъв въздух да се пуска(топъл или студен) другото каде да духа, нещо са се спукали и прескачат по скоро това за каде да да духа(коя клапа да отвори). Проверих 3 от най заредените авто морги, ама тц.Някой да има идея каде да търся или да се навие да пробва да ги оправи? Благодаря предварително :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с две моторчета на климатроника
Collapse
X
-
blader написа:Поне някаква идея каде биха могли да ги отремонтират?Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Ми спукало се е, лепихме го но прескача. Имам предвид това което определя каде да духа, примерно на положение да духа в средата почти никога не застава, на дисплея го показва, но вдействителност духа на предното стъкло, поради което до сега не ми правеше такова впеачатление, защото застава в положение да духа на предното стъкло, или на предното и в краката, и винаги може да увелича перката, но пък най-бърз ефект има в средно положение, бе ще видя ако нищо не стане ще ги сложа старите, щото сега без тях е сложено положение да духа студено и в средно положение и ако вали дъжд стъклото не се обдухва. Такива ми ти проблемиFIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
blader написа:Ми спукало се е, лепихме го но прескача. Имам предвид това което определя каде да духа, примерно на положение да духа в средата почти никога не застава, на дисплея го показва, но вдействителност духа на предното стъкло, поради което до сега не ми правеше такова впеачатление, защото застава в положение да духа на предното стъкло, или на предното и в краката, и винаги може да увелича перката, но пък най-бърз ефект има в средно положение, бе ще видя ако нищо не стане ще ги сложа старите, щото сега без тях е сложено положение да духа студено и в средно положение и ако вали дъжд стъклото не се обдухва. Такива ми ти проблемиTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:blader написа:Ми спукало се е, лепихме го но прескача. Имам предвид това което определя каде да духа, примерно на положение да духа в средата почти никога не застава, на дисплея го показва, но вдействителност духа на предното стъкло, поради което до сега не ми правеше такова впеачатление, защото застава в положение да духа на предното стъкло, или на предното и в краката, и винаги може да увелича перката, но пък най-бърз ефект има в средно положение, бе ще видя ако нищо не стане ще ги сложа старите, щото сега без тях е сложено положение да духа студено и в средно положение и ако вали дъжд стъклото не се обдухва. Такива ми ти проблемиFIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
Вчера приключи(да се надяваме) драмата с моя климатроник. Първо из моргите нищо не намерих. Второ проблема наистина не е в самите мотрчета(в началото не бях разбрал точно), а проблема е в в пласмасовите пластинки от другата страна на платката на снимката, за съжаление нямам как в момента да кача снимка. Та въпросните пласмаски 5-10см дълги се бяха спукали(баси тъпите италианци то е ясно че стареене на материала при пластмасата е най-бързо) и това което определя коя клапа да се отвори прескачаше демек духаше само в предното стъкло(не е чак такава драма), а в същото време проблема да се отремонтира е че въпросната част е на шлици(поизносена пластмаса на това място) и не може да се направи нова такава, а и не е ясно как да се центрова. Единственото решение остана Аристо Моторс. Занесох платката с двете моторчета, ремонтираха ги(40лв на брой=80лв общо) и казаха слагай ги няма проблем. Да ама не явно не бяха центровани моторчетата както трябва и пак прескачаха(това за клапите по-точно). Направих рекламация и след един ден в сервиза и още 20лв климатроника е като нов Извода 100лв не са малко пари, но пък наистина накрая го пребориха и предполагам в друг сервиз в София би им било почти не възможно - Аристо Моторс са официален сервиз на Диавиа в България. Доволен съм от крайния резултатFIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар