Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Е вече стана проблем !!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

аха

Коментар

аз само да попитам дали някой си има представа колко пари е една маслена помпа за браво 1.6 че мойта е за смяна.
      Fiat Stilo JTD ....sold
      Volvo C 70 ....

Коментар

Как така за смяна?Че тя трябва да не изнасилена от каране?
        Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

zfa159 написа:
          Как така за смяна?Че тя трябва да не изнасилена от каране?
          не ти разбрах точно въпроса , но проблема е там ,че ми е доста ниско налягането на маслото на празен ход , понякога дори лампата на маслото ми премигва.
          Fiat Stilo JTD ....sold
          Volvo C 70 ....

Коментар

Mescalin още ли си с временните номера ????А за да се види от къде ми и е теча ,трябва да се свали ,климатика ,алтернатора и хидравликата
            фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
              Mescalin още ли си с временните номера ????
              това са снимки от първата вечер когато си взех колата , вече е регистрирана ( е почти , още не е в данъчното)
              Fiat Stilo JTD ....sold
              Volvo C 70 ....

Коментар

Mescalin написа:
                tomazo написа:
                Mescalin още ли си с временните номера ????
                това са снимки от първата вечер когато си взех колата , вече е регистрирана ( е почти , още не е в данъчното)
                нали знаеш че ако пропуснеш определения срок за регистрация в данъчното има глоба
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Ама чакай сега това не значи че ти е за смяна помпата.Налягането може да е ниско от много много причини :- кофти масло-развалена/износена маслена помпа-увеличена хлабина в биелен или основен лагер-повреден изпускателен клапан на маслената помпатаМаслото ако си го сменял и продължава да е така проблема значи не е от маслото.Помпата за да се износи трябва да си карал ама много време тази кола (виждал съм Типо-то и Уно-та на по 400 - 500 000 км на които не е пипана и работи безпроблемно).Несъмнено не отпада като вариант да е износена поради някаква причина.Увеличената хлабина ще я познаеш по това че ще започне да има разни странични шумове (придрънкване,притракване) и при много високи обороти (над 5000) ще ти светне отново лампата за маслото.Това оказва влияние защото при нормална работа на двигателя маслото държи налягане между коляновия вал и лагера,а когато се увеличи хлабината то просто изтича между лагера и вала и налягането пада.Тъй като лагерите са на главната маслена магистрала (където ти е и датчика за лампата) пада изцяло налягането в системата и ти светва лампата.Изпускателния клапан - на повечето помпи представлява пружинка с пластинка отпред (намира се в самата помпа).Ролята му е при дадено нялягане (зависи от конкретния модел двигател) да започне да изпуска за да не се вдига повече налягането на маслото.В твоя случай ако пружината е умекнала или просто клапанчето не уплътнява ще се появи проблема.

Коментар

zfa159 написа:
                    Ама чакай сега това не значи че ти е за смяна помпата.Налягането може да е ниско от много много причини :- кофти масло-развалена/износена маслена помпа-увеличена хлабина в биелен или основен лагер-повреден изпускателен клапан на маслената помпатаМаслото ако си го сменял и продължава да е така проблема значи не е от маслото.Помпата за да се износи трябва да си карал ама много време тази кола (виждал съм Типо-то и Уно-та на по 400 - 500 000 км на които не е пипана и работи безпроблемно).Несъмнено не отпада като вариант да е износена поради някаква причина.Увеличената хлабина ще я познаеш по това че ще започне да има разни странични шумове (придрънкване,притракване) и при много високи обороти (над 5000) ще ти светне отново лампата за маслото.Това оказва влияние защото при нормална работа на двигателя маслото държи налягане между коляновия вал и лагера,а когато се увеличи хлабината то просто изтича между лагера и вала и налягането пада.Тъй като лагерите са на главната маслена магистрала (където ти е и датчика за лампата) пада изцяло налягането в системата и ти светва лампата.Изпускателния клапан - на повечето помпи представлява пружинка с пластинка отпред (намира се в самата помпа).Ролята му е при дадено нялягане (зависи от конкретния модел двигател) да започне да изпуска за да не се вдига повече налягането на маслото.В твоя случай ако пружината е умекнала или просто клапанчето не уплътнява ще се появи проблема.
                    обиколих няколко сервиза , но никой от тях не ми го беше обяснявал толкова точно и подробно , благодаря ти и се надявам все пак да е по малкото зло. Предвидил сам следващата седмица промивка на картер + ново масло .
                    нали знаеш че ако пропуснеш определения срок за регистрация в данъчното има глоба
                    знам да
                    Fiat Stilo JTD ....sold
                    Volvo C 70 ....

Коментар

Моля и успех!

Коментар

Mescalin написа:
                        zfa159 написа:
                        обиколих няколко сервиза , но никой от тях не ми го беше обяснявал толкова точно и подробно , благодаря ти и се надявам все пак да е по малкото зло. Предвидил сам следващата седмица промивка на картер + ново масло .
                        знам да
                        Сложи по-гъсто масло

Коментар

Аз сега не разбрах то още ли тече?Значи за да протече толкова върло може да има и някакво запушване и трябва да огледаш по-сеирозно мясотот,откъдето тече,да видиш по някоя книга коя магистрала минава оттам и да търсиш възможно запушване.Така или иначе ще отваряш отдолу за да се добереш до помпата така че ще можеш да провериш повчето неща.

Коментар

днеска си взех колата от сервиза .маслото е избило от някакво пръстенче ,на изпарителя за масло или нещо такова .Изпарили са ми се 4 литра масло .Ремонта беше успешен в сервиза на Д&N в Подуене,един от малкото сервизи на които вярвам и знам ,че ще свършат работа в София .Ако някой го интересува ,въпростното пръстенче струва 10 лева + 4 лева скобите От какви неща стават белите ,да му се невиди .
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

изпарител или охладител?Никога не съм чувал за изпарител за масло.Ако съм аз в грешка моля нека няой да ми обясни за какво служи това нещо.Благодаря!

Коментар

zfa159 написа:
                                изпарител или охладител?Никога не съм чувал за изпарител за масло.Ако съм аз в грешка моля нека няой да ми обясни за какво служи това нещо.Благодаря!
                                :D значи е било охладител ,бях толкова нервиран ,че ми се губи терминологията
                                фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                                X