Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Е вече стана проблем !!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е вече стана проблем !!

Някой знае ли принципа на свалянето и ! какво първо трябва да се свали ,последователност ,чалъми и др.такива дребни неща ??? От снимките не става ясно как да се добереш до нея .Колата е фиат браво хгт.
    фиатче Браво 2.0

май никой няма идея .
    фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
      май никой няма идея .
      Въпросът tomazo е доста специфичен ... ти като гледам си стар член на форума и би трябвало да знаеш къде да се "целиш".Ами питай на л.с. Hit-ko...Христо и според мен ще ти отговори.Иначе да питам : "А бе пичове, колко тапи има в главата или блока на Фиат- едикой си и има ли тънкости при смяната им".Нали не мислиш,че тук все-някой член от иначе доста многолюдният форум монтира и демонтира маслена помпа на "фиатче браво 2.0"Успех все-пак в начинанието!
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

въпроса беше по-скоро теоретичен .нещо от сорта ,на картинките със смяната на дръжките .затова пуснах тази тема ,няма смисъл да занимавам и губя времето на специалисти за да утоля любопитството си нали ??все пак мерси за съвета
        фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
          въпроса беше по-скоро теоретичен .нещо от сорта ,на картинките със смяната на дръжките .затова пуснах тази тема ,няма смисъл да занимавам и губя времето на специалисти за да утоля любопитството си нали ??все пак мерси за съвета
          Ами ако питаш мен въпросът си е за специалисти!!!!Ако беше да монтираш/демонтираш дръжките на вратите или фар, стоп.. да.Ама маслена помпа, картер и подобни си е доста отговорна тема.Пък и винаги съм считал, че когато човек поства теми и дава мнение, трябва да носи някаква отговорност,било то и морална."Докторски" си е проблемът! Салют и дано въпросът да е само за любопитство.Апропо, имам из компютъра няколко PDF файла на руски... ремонтен каталог за Типо,Темпра.. предполагам,че и за въпросния автомобил няма да е по-различно.Дай e-mail тук или на лични да ти ги пратя.
          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

темата си е съвесем сериозна ,и липсана на мнения потвърждават това .хубавото е ,че всеки гледа да помогне по възможно най-компетентен начин .В крайна сметка тест колата си е мойта нали В случая явно прибързах с въпроса преди да съм решил ,какво точно искам да питам
            фиатче Браво 2.0

Коментар

Ами по принцип мога да ти кажа ама не конкретно (в стремежа си да помогна не за да показвам колко много знам защото не е много пък преди време един колега ми се накара че само си дурдоря глупости без да кажа нещо конкретно).На Fire двигателите е отвън (отпред на коляновия вал) ама за да я свалиш пак се сваля картера (т.е. мамата си е ебало).Иначе на другите коли на които съм виждал (вероятно и при теб) е вътре в картера.В рядки случаи ми се е случвало да видя и малоумието да е на алтернатора отзад (Mazda) и като скъсаш ремък няма да ви казвам.....Специално за твоята кола не мога да ти кажа ама по-добре да не я сваляш ако няма за какво Успех!
              Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

от питането за маслената помпа ,вече стана проблем ,общо взето сам си викнах дявола Днес ми изтече маслото ,някъде зад хидравлика ,между масления филтър и аз не знам вече къде .....Лошото е,че нямам идея изобщо къде да я карам ,1 майстор дойде ,уж щял да оправи проблема на място ама се отказа Най-вероятно ще е гарнитура на стойката на масления филтър .Като я запаля се чува едно фъскане на масло и тече право надолу ,но вече всичко е толкова в масло ,че не мога да преценя от къде е .Приемам всякакви съвети или ако няма такива ,поне споделих болката си .
                фиатче Браво 2.0

Коментар

Купуваш едно шише кореселин (май някак така се пишеше тая думичка) и миеш хубаво.Един пали а ти гледаш (сваляш каквото ти пречи) и ще си покаже.Сипваш да се поразкисне малко,бършеш хубаво,сипваш пак,пак бършеш и т.н. докато светне.После някой пали а ти гледаш откъде ще омасли веднага.При мен течеше около ремъците и те мятаха навсякъде масло (литър за 15км изхвърли) и аз така изхабих близо две шишета да избърша и да видя - ама видях и отстраних успешно (поне засега - 100км след ремонта няма масло.Все още ремъците и шайбите пускат по мъничко ама го бърша и намалява стабилно).

Коментар

tomazo написа:
                    от питането за маслената помпа ,вече стана проблем ,общо взето сам си викнах дявола Днес ми изтече маслото ,някъде зад хидравлика ,между масления филтър и аз не знам вече къде .....Лошото е,че нямам идея изобщо къде да я карам ,1 майстор дойде ,уж щял да оправи проблема на място ама се отказа Най-вероятно ще е гарнитура на стойката на масления филтър .Като я запаля се чува едно фъскане на масло и тече право надолу ,но вече всичко е толкова в масло ,че не мога да преценя от къде е .Приемам всякакви съвети или ако няма такива ,поне споделих болката си .
                    по вероятно е от гарнитурката на самия филтър но без да се види само гадаем
                    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                    UNO 1.0 FIRE

Коментар

лошото е ,че нищо не се вижда а за да се види ,трябва да се разкачат като начало ,хибравликата и алтернатора .НАй близо до колата в момента е сервиза на Д&Н и май утре ще я карам там ,пък ще видим.
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

може ли да попитам за какво става въпрос

Коментар

Ами преди време колегата беше писал че иска да се добере до маслената помпа на Брава (или Браво беше не помня) защото му било интересно как се сваля и къде се намира.Отделно май беше казал че му омаслява по малко.Сега доколкото го разбрах вече му тече солидно от някъде там и затова пита по-подробно.

Коментар

аха а къде е това там

Коментар

tomazo написа:
                              Днес ми изтече маслото ,някъде зад хидравлика ,между масления филтър и аз не знам вече къде .....Лошото е,че нямам идея изобщо къде да я карам ,1 майстор дойде ,уж щял да оправи проблема на място ама се отказа Най-вероятно ще е гарнитура на стойката на масления филтър .Като я запаля се чува едно фъскане на масло и тече право надолу ,но вече всичко е толкова в масло ,че не мога да преценя от къде е .Приемам всякакви съвети или ако няма такива ,поне споделих болката си .
                              Оттам

Коментар

Working...
                              X