Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съсипа ме!Пунто, 2003, Дизел -Пали и гасне посред пътя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съсипа ме!Пунто, 2003, Дизел -Пали и гасне посред пътя

Здравейте! За първи път пиша в какъвто и да било форум, но при вас са най-големите ми и може би последни надежди! Аз съм момиче на 23 год. и се налага сама да се справя с кола, която ме СЪСИПА!!!! От 2007г. имам Фиат Пунто, 2003г, дизел, 1.9, внос от Италия. Още зимата на 2007г. започна УЖАСЪТ! Изобщо не иска да запали или, ако след подаване на ток с кабели успее да запали някак си, работи известно време и сама изгасва. По-лошото е, когато работи известно време, достатъчно да се успокоя и да потегля нанякъде и посред пътя изгасва и повече не запалва - няма значение къде - на булевард, извън града. Карах я на какви ли не диагностики - в Благоевград, сервиз на Фиат, Дупница, от където я взех, смених десетки акумулатори, горивни филтри и т.н. Понякога се оправя за известно време, месеци, и след това отново ме оставя независимо къде! Ето и сега, след сменен горивен филтър и всичко уж в изправност, пали, работи 10-15 мин и просто изгасва. Вече ме е страх да потегля, защото преди 2 седмици отново ме остави на пътя между Елин Пелин и едно село. Гасне посред пътя, повече не ще да запали и след няколко часа, пали без проблем и историята се повтаря. Откакто ме остави, я паля в двора всеки ден, работи 10-15 мин и гасне, след което не може да запали неизвестно време. На другия ден пак същото!Много ви моля да ми помогнете! Със съвет, предположение или най-вече с подходящ сервиз! В момента колата е в едно село до Елин Пелин, дори не знам как ще я докарам до София... Наистина, стигнала съм до тук, защото съм много отчаяна и сама с това ПРОКЛЯТИЕ!!! Благодаря предварително и се извинявам за емоционалността на разказа!Поздрави!П.С. Посещавала съм сервизи в тези градове, защото съм от Дупница и са ми ги препоръчвали, сега съм в София и ужасът не ми позволява дори да я прибера вкъщи...

Само един въпрос имам.Датчик запалване сменян ли е ?Всъщност два са.Колата чист дизел ли е или JTD ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

първо не се отчайвай! Неразрешими проблеми няма,има калпави майстори. Бил съм в твоето положение,потроших една камара пари и накрая проблема се оказа толкова малък,че ми идваше да си изскубя косата косъм по косъм Знам какво ти е и не се отчайвай,а колегите от твоя регион ще ти препоръчат майсстор,който да реши проблема.Нека знаещите кажат,но единственото което ми се върти в главата от прочетеното из форума е "датчик колянов вал" .Пак казвам,не претендирам да зная,само съм чел,че подобен проблем е с описаните от теб симптоми. Изчакай колегите с повече знанния да ти отговорят и препоръчат специалист,а дотогава не унивай,кола е все пак,не е болен човек!!!
      ex.Мареа ТД100

Коментар

Колежке мисля мисля си че имаш проблем с помпата в резервоара (засмуква някои боклук) или данеби аварииния бутон под седалката да ти спира помпата но наи добре да помолиш някои колега да я огледа на място че от разстояние ще е доста трудно
        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Благодаря за отговора! Колата е обикновен дизел, а този датчик не е сменян. Може би трябваше да кажа и че, когато се движи (и не гасне) има "придърпване" под 2000 оборота на 4-та скорост и 3та, цялата започва да се тресе... като че ли се дави... не знам дали има връзка...

Коментар

Като изгасне и пробваш да запали свети ли дюзичката на таблото (ако има такава).

Коментар

Отново, благодаря на всички ви, както за отговорите, така и за подкрепата! На въпроса на pugsy за лампичката на дюзата - сега я потърсих в Гугъл за да съм сигурна и - ДА, тя свети когато колата изгасне посред пътя и като се опитам да запаля след това.Благоадря ви отново!

Коментар

Сменяй датчика - 60лв е, а в често задавани въпроси раздела има и тема как да го премериш.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

кола

като си е карала на МАИСТОРИ ненаправиха ли диагноситка да видат кво и е
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Само да отбележа, че P1320 не винаги се записва.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Благодаря ви за информацията! Сега се поразрових из дискусиите за този датчик и наистина видях няколко идентични с моята ситуации, поне като симптоми. Смея да кажа, че никой от големите майстори, които са ме баламосвали, не ми е и споменал дори за такава възможност. Първото, с което ще се заема, веднъж да издърпаме колата от селото, където "изпадна в кома", е този датчик. Искам отново да кажа, че бях сигурна, че ще откликнете на молбата ми за помощ! Съветите ви са изключително ценни за мен! Благодаря ви и ако някой има друго предположение, моля да го споделите! Обещавам да пиша, когато разреша проблема! Стискайте ми палци и пишете, ако се сетите нещо друго!Благодаря отново!

Коментар

Защо не пробвате да смените датчика на място. Няма ли кой да помогне? Предполагам, че няма да е на толкова гадно място.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Да, може и на място
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                            Само да отбележа, че P1320 не винаги се записва.
                            Ако и светне чека по времето в което колата гасне тя записва грешка!Ако се закачи и компа покаже че няма записана грешка, тогава повече от вероятно да е датчик запалване(P1320)
                            ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Да ама не, на мене ми святкаше дюзата и грешка не се записваше Още си го пазя за спомен стария датчик, много кофти чувство е да вземеш кола, да тръгнеш да се прибираш от Филибето и да угасне по средата на Тракия
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X