Здравейте, колеги Стило-то счупи скоростите и сега съм пред дилема какво да го правя. Най-вероятно проблема е диференциал. Имам следната молба - някой знае ли и има ли начин и възможност да провери скоростите от Fiat Stilo 1.6 16V 103 h.p. съвместими ли са с други двигатели на модела, както и за други модели автомобили?Мисля си например за Фиат Добло, новата Ланча Ипсилон, някой от моделите на Алфа Ромео и т.н.Рамата на Стилото: ZFA19200000056773Благодаря предварително. Лек и успешен ден! :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвместимост на скорости => Stilo
Collapse
X
-
Такааа....звънях на всички обяви на части за Стило с двигател 1.6 и познайте какво...от всички обяви намерих само две скоростни кутии на цени 400 и 450 лева. Оставям цената като фактор, но ме притесни липсата на скоростни кутии. Това ме навежда на мисълта, че се чупят честичко.Въпросът ми се допълва от още един въпрос към вече доста по-компетентните тук - мога ли да сложа скорости от друга кола, приспособявайки ги с фланец към мотора?Това съм го правил с баща ми веднъж на един бус - беше с боксеров двигател, но не намерихме части за него тогава. Съответно му сложихме ДВГ от Лада 1500 и вързахме скоростната кутия посредством фланец с мотора. Предвид това не ме притеснява изпълнението - аз ще си го напоравя. По-скоро търся съвети, мнения и всякакви идеи, за да не се окаже че в момента пропускам нещо, което може да бъде проблем П.П. Емо благодаря ти много за помощта. Сега виждам таблицата и ще я прегледам! Ако намеря нестандартно решение непременно ще го опиша със снимки.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Погледнах в английския форум и най често проблема идва от диференциала. Някакъв щифт или нещо подобно прави проблема.http://www.fiatforum.com/stilo/98016...-pictures.htmlMarea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Свалих скоростите. В крайна сметка касетката на диференциала се е счупила и някое от парчетата е пробило корпуса на кутията откъм отсека за съединителя.Сега съм в процес на търсене на друг диференциал или пиньон са старата скоростна кутия, а корпуса е възстановим По отношение на това как се е счупила - както споменах веднъж е сменяна скоростна кутия поради факта, че е имало отчупено зъбно колело на пиньона. След като не са намерили кутия със същите предавателни числа са сложили каквато са намерили и оригиналния диференциал е заменен със някакъв доста износен, но съответстващ на новата стара скоростна кутия...та такива ми ти работи. Знам и кой е сервиза, в който са сменяни, но не ми се влиза в излишни спорове. Каквото станало - станало. За щастие оригиналната скоростна кутия и диференциал са у мен. Дано да намеря и здрав пиньон, за да си ги ползвам== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Не съм влизал отдавна във форума и е много вероятно това да ми е едно от последните посещения Съвет да отида на диагностика и да питам за добри сервизи мога всеки познат или непознат...такива едни мисли ми се въртят в главата. Полезни съвети тук отдавна не съм прочитал и смятам времето прекарано тук за загуба на време и нерви.Сега влизам единствено и само, за да допиша тази тема за нуждаещите се. Скоростите на Ланча Ипсилон, Стило 1.2, 1.4 и 1.6 са ЕДНАКВИ. Еднакви корпуси, еднакъв брой зъбни колела, еднакви диаметри...всичко ! Единствената разлика е броят зъби на пиньона и респективно короната на диференциала. Съвсем основателно подозирам, че и с по-големите мотори разликата е единствено там - в пиньона и короната Приводните съотношения са както следва:14 / 57 - 1.2 и 1.4 бензин15 / 56 - 1.6 бензин16 / 55 - не можаха да ми кажат за кой мотор е, но знаеха че са я свалили от Ланча Ипсилон...:DВ момента аз съм с варианта 16 / 55 от Ланча Ипсилон. Корпуса на самите скорости е съвсем еднакъв на всички изброени модели. Единствено при Ланчата "чашата" към мотора е малко по - различна, но се предполага, че вече си имате една от старите скорости, слагате я и си пеете Аз взех въпросната счупена скоростна кутия на Ипсилона от Дупница за 50 лева и й взех пиньона заедно със зъбните колела на него, монтирах го в моята кутия от Стилото, сложих нейния си диференциал и пей сърце. Ако на някой не му се занимава и му се дават 600 - 800 лева за скорости - това също е решение. Мързеливо, но решение И още нещо - има модели диференциали (може би след или до определена година), на които короната се пресова и там е още по-лесно. Просто си купуваш какъвто и да е здрав диференциал, махаш короната и слагаш твоята с колкото зъби ти е нужно. Вътрешният диаметър на гривните е еднакъв, касетите на диференциалите също, както и корпусите им.Лек ден и със здраве== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар