Здравейте, колеги!От 4-5 месеца съм горд собственик на Брава 1.6 ’97.Като цяло съм доволен от автомобила, единственото, което не ми харесва е разхода, ама за него едва ли можете да ми помогнете! Та, към проблема, накратко се случи следното:Когато взех колата си имаше вода в казанчето и помпичката си работеше, пръскаше си нормално,след известно време обаче водата свърши, направих си аз летния разтвор и го налях в казанчето.Какво да видя, натискам да пръсне, при което изкарва има няма 10 милилитра (най-вероятно малкото останала течност в системата), след което спря да пръска.В една тема четох, че може да е бушон, но не е, защото когато натисна да пръсне се чува как работи моторчето, но вода така и не пръска. Скоро ще я закарам да погледнат, но все пак реших да пусна една тема, ако някой е имал подобен проблем, та, някой да има някаква идея от какво може да се е появил този проблем и съответно съвети за отстраняването му? Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помпичката, дето пръска вода за чистачките
Collapse
X
-
На първия въпрос - сипах течността на точно определеното място, чак толкова зле не съм, макар че най-вероятно сте се сблъсквали и с такива случаи тук. На втория въпрос, локва дали прави не съм поглеждал, но няма логика сигурно 50 пръскания си работеше без проблеми, преди да свърши течността, в смисъл такъв, нищо не се е променяло по колата, никой не е пипал, не е удряна отдолу нещо, каквото и да е, все пак ще погледна, но не мисля, че е от това!'97 Brava 1.6 16v
Коментар
-
пръскалките да не са ти запушени колега?вземи някой приятел да пуска помпичката а ти гледай какво се случва.вади маркучета докато не разбереш от къде идва проблема.колегата ти каза по-горе извади маркучето от помпата да видиш дали хвърля от нея,после по нататък търси по маркучите ако е здрава1.6 16v Abarth
Коментар
-
Има едни клапанччета дето не позволяват водата да се връща в казанчето и да чакаш сума време до де излезе от пръскалката. 99,9% съм сигурен че е от тях вътре имат една мизерна гумичка която се скапва и или се пробива или се запечатва и нема минаване на вода. По спомен намират се под кората на предния капак търси там ще ги познаеш, малки плсмасови закръглени по средата някъде по самите маркучи саПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Здравейте отново, колеги!По проблема: Махнах кичето (няма да коментирам с колко зора ги свалих всичките незнам си колко хиляди щипки), видях тройника, за който колегата спомена по-горе и си направих експеримент. Откачих входния маркуч и натиснах, то взе че се разпръска от него (първия път излязоха някакви лайна с една дума, все едно дъвкани фъстъци), сложих маркуча на тройника, но не пръска, едната дюза пикна съвсем малко. Мисля, че проблемът е в тройника, ще купя нов и ще видя с него дали ще имам проблеми, а иначе някой да има предложение, как мога да проверя дали самите дюзи не са запушени от тея боклуци всичките?По въпроса на другия колега, аз май нямам дюза на задното стъкло, но и да имам, незная как се оперира с нея, ако може да кажеш как да го проверя това?'97 Brava 1.6 16v
Коментар
-
16valve написа:Здравейте отново, колеги!По проблема: Махнах кичето (няма да коментирам с колко зора ги свалих всичките незнам си колко хиляди щипки), видях тройника, за който колегата спомена по-горе и си направих експеримент. Откачих входния маркуч и натиснах, то взе че се разпръска от него (първия път излязоха някакви лайна с една дума, все едно дъвкани фъстъци), сложих маркуча на тройника, но не пръска, едната дюза пикна съвсем малко. Мисля, че проблемът е в тройника, ще купя нов и ще видя с него дали ще имам проблеми, а иначе някой да има предложение, как мога да проверя дали самите дюзи не са запушени от тея боклуци всичките?По въпроса на другия колега, аз май нямам дюза на задното стъкло, но и да имам, незная как се оперира с нея, ако може да кажеш как да го проверя това?Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
-
Отзаде само леко капва такова, нищо общо с пръскане... Но, за отзад все ми е тая, изтърбуших тройника, сглобих го - отново не проработи, след това махнах клапанчето отвътре, да остане фактически един прост трипътник, тогава като натиснах пък взе да тече от самия тройник, може би дюзите са се запушили, към следващия въпрос - как да ги сваля?Видях, че отстрани на всяка дюза има по едно малко болтче за плоска отвертка, там ли е ключът за палатката?'97 Brava 1.6 16v
Коментар
-
16valve написа:Отзаде само леко капва такова, нищо общо с пръскане... Но, за отзад все ми е тая, изтърбуших тройника, сглобих го - отново не проработи, след това махнах клапанчето отвътре, да остане фактически един прост трипътник, тогава като натиснах пък взе да тече от самия тройник, може би дюзите са се запушили, към следващия въпрос - как да ги сваля?Видях, че отстрани на всяка дюза има по едно малко болтче за плоска отвертка, там ли е ключът за палатката?Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар