Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна съединител на Браво 1.6 16V- съвети ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна съединител на Браво 1.6 16V- съвети ?!

Дойде и този момент и утре ще я разглабям,и ако някои го е сменял,да сподели някоя и друга хватка,за което ще съм му благодарен много и ще почерпя разбира се!
    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Поне канал имаш ли?

Коментар

///// написа:
      Поне канал имаш ли?
      Разбира се! Сега гледам в общи линии как става,но ми се искаше някои който го е правил,да каже кое е най-гадното с което може да се сблъскам,за да не се плаша много много.

Коментар

Най-гадното е да не се сблъскаш с колата. Големи цицини излизат. Значи. Чети внимателно. Първо изтрезняваш. Като гледаш колата да си седи на мястото поне! Точиш маслото от скоростите. После развиваш гайките на полуоските. Полоуоските на земята. Жила, щанги, букси - ясни са! Тънкостта е да се отвие шпилката от скоростите (а не само гайката), която се пада отзад, долу. Другата тънкост е да се демонтира от кутията механизма за превключване на скоростите от самата кутия. И да си трезвен до края на операцията. Действай!

Коментар

///// написа:
          Най-гадното е да не се сблъскаш с колата. Големи цицини излизат. Значи. Чети внимателно. Първо изтрезняваш. Като гледаш колата да си седи на мястото поне! Точиш маслото от скоростите. После развиваш гайките на полуоските. Полоуоските на земята. Жила, щанги, букси - ясни са! Тънкостта е да се отвие шпилката от скоростите (а не само гайката), която се пада отзад, долу. Другата тънкост е да се демонтира от кутията механизма за превключване на скоростите от самата кутия. И да си трезвен до края на операцията. Действай!
          Слушам! Само чакам да се съмне и се развихрям. Абе на теб много черпения ти станаха нещо..По-бързичко трябва да ги изчиста тея двете,че да не чакам да се натрупат още,че няма да успея да смогна

Коментар

Фиати за съединители и фиатаджийски срещи ми дай на мен! Пропуснах да кажа - да иэвадиш лоста от оста на вилката, която е за съединителя. Има един зегер. Махаш го със зегерклещи и напръскваш шлиците с WD40, щото по всяка вероятност са ръждясали. Няма начин после да объркаш положението на лоста, защото единия шлиц е двоен. Ако не излиза лоста на ръка - подлагаш под него отверка и напъваш нагоре, като в същото време почукваш оста надолу.

Коментар

Вече съм с новия съединител,само утре да навържа кабеляците и да си купя масло и съм на пистата,ако е всичко наред..А с оная спилка дето ме предопреди брах ядове,докато не установих,че с нея няма как да излезне...

Коментар

Тая шпилка е малко особена. От единия край резбата е нормална, а от другия е недонарязана ( в смисъл - има си посока и откъм недонарязаната резба не се завивва нормално гайка) и затова трудно се отвива от кутията, за да осигурява достатъчно триене. Аз я отвивам с тръбопроводния ключ. Иначе демонтажа..., еле пък монтажа на скоростите си е жив секс с акули, без да се отвие. Аз имам такава флашка - М12х1,25 и донарязвам резбата и тогава се завива наръка в кутията.

Коментар

Working...
                X