Здравейте колеги, как мога да си оправя датчика за външната температура? Ясно ми е къде се намира - под дясното странично огледало, тоест прикрепено е на него. Как се разглабя огледалото и какво бих могал да направя? Иначе четах подобни теми във форума, но нищо не ми проясни.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да си сменя датчика за външната температура на Мареата?
Collapse
X
-
Първо сваляш триъгълната пластмаса от вътрешната страна на вратата и разкачваш куплунга с кабелите.Ще видиш 3 винта ,които трябва да развиеш ако изкаш да свалиш цялото огледало,но според мен не е нужно може и на място да се работи.Самото огледало(стъклото) е на щипки.Подхващаш леко стъклото от едната страна и дърпаш внимателно.Трябва да приложиш известно усилие за да се откопчеят четирите щипки,но внимаваш,ако оглрдалото е с подгрев да не скъсаш кабелите или по-лошо самите нагреватели.След като свалиш огледалото ще видиш механизма за регулиране,ако е електрически има две моторчета чийто кабели трябва да изключиш - те са на куплунзи.Самия механизъм се държи на 3 или 4 винтчета.Като го свалиш се открива достъп до датчика, чийто винтчета са отдолу около черната пъпка ,която се вижда без разглобяване.По нататък действаш както сам решиш -или нов оригинален датчик,или TS 103 C2 за който има писано във форума как се монтира.Успех!Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006
Коментар
-
Супер, благодаря! Само ме притеснява момента на отскубване на огледалото от щипките. Винаги се чупи нещо като има някакви тънкарийки някъде си. А иначе датчикът ми явно работи, днес ми показваше 27 градуса, после с падането на температурите падна привечер до 23 градуса. Сега колко вярно отчита не знам, най-вероятно с 4-5 градуса ми отчита отгоре, понеже като минах покрай една бензиностанция, мисля, че Лукойл беше, на таблото им температурата беше с 4-5 градуса по-ниска от тази, която ми я показва датчика. Може би някаква профилактика трябва да направя, а не да го сменям, а? Какво мислите?А иначе огледалата ми са подгряващи по принцип.Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар