Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava или Marea?!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Brava или Marea?!?

Колеги, днес при мен дойде един приятел. Решил да си купува Fiat, но не може да вземе решение какво точно да си купи - Brava или Marea.Чесно казано аз имам впечатления само от Bravo и съм много доволен, но все пак ако някой е пробвал и двете коли или може да изкаже някакво мнение по въпроса ще бъде добре.Нека да помогнем на още един да стане притежател на любимата марка

Re: Brava или Marea?!?

аз имам впечатление, че мареата вози по-меко от бравата, а и weekend-а е голямо удобство с големият си багажник
    Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
    Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

общо взето което ще му е по-практичнобагажникът на Мареа е по-обемистно пък зависи и какво му харесва повече като дизайн
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Е моята Мареа е седан.. така, че...
        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Въпреки, че карам Brava, Mareata специално на мен ми е по симпатична.
          BRAVA 1,4 12V
          Nissan Navara

Коментар

Колите са много идентични с тази разлика, че едната е по-голяма Да реши дали му трябва по-голяма, или по-компактна кола и толкоз. Всичко друго е еднакво, като изключим в накаква степен возията, която при мареята, като по-голяма кола е малко по-мека.
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Всеки с нуждите си, но според мен е голям плюс възможността при Бравата (хечбек) да се пуснат задните седалки и да се получи огромно пространство, непостижимо при при Мареата (седан).
              ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

kaрах ги и двете докато реша коя да си купя.Мареата е по голяма по тежка по стабилна и возията и е по добра поради тези работи.Стабилна тежка машина

Коментар

Аз съм твърдо за Брава: 1. Нарастващ багажник - голямо предимство е това - кефти да пренасяш куфар,кефти да пренасяш печка или пералня ; 2. Компактна за паркиране - особено ако ще я даваш да я кара и жена; 3. Къса база, стабилна база. 4. Чистачка на задното стъкло 5. По-нисък разход в полза на Брава.

Коментар

С половината неща изобщо не мога да се съглася
                    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                      С половината неща изобщо не мога да се съглася
                      Колеги, ясно е, че всеки ще дърпа към свората черга! Нека бъдем обективни! Като цяло Брава-та е по-компактна, а Марея-та по-масивна! Мареята има по-меко окачване, Бравата по-твърдо (особено моята). Разбира се стабилноста в завоите се печели от по-голямото возило макар, че не виждам, как може да наричата Брава-та "лека" кола, моята е 1230кг. чисто тегло! Като икономичност има логика коли с един и същ двигател, но с различни размери по-леката да е по-икономична и пъргава. Като комфорт Марея-та, като по-голям клас кола печели. Относно багацното отделение... всеки сам преценява соколко е важно това за него. Аз например се отказах от Браво и взех Брава предимно заради багажника ( на второ място 3-те врати).
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Е да де.. аз за това написах, че не съм съгласен само с 50% от нещата и то си зависи коя Мареа с коя Брава сравняваш... Който иска да дойде да ми види багажника... може да сложиш достатъчно багаж.. а ако искам товарен автомобил ще си взема някой бус и т.н.. За чистачките на задното стъкло - еми то изобщо няма и грам нужда! Поне при мен (седан)... При Бравата като е изпълнено хечбек - да са го измислили контрукторите по-удачно За разхода.. разликата е незначителна (0.1л/100), както и разликата в теглото(45кг за JTD 105 модификациите), нещо повече.. този разход зависи изключително от състоянието на автомобила.. ако вземеш Брава може да има значително по-голям разход... въпрос на късмет.Мареа е по-удачния вариант за дълги пътувания и е по-стабилна на пътя.За другите неща съм съгласен с колегата doofiat
                        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Working...
                        X