Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Koe e po eFtino Bravo 1,9jTDi ili Marea 1,8 Gaz?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Koe e po eFtino Bravo 1,9jTDi ili Marea 1,8 Gaz?

Taka predi da ste sko4ili i da mi objasnjavate 4e JTDI ne se sravnjava izobshto s gaz, imaite predvid 4e tarsja da spestja njakoi leF!!! koe ste mi e po ikonomi4no za poddrajka,gorivo i t.n. Marea 1,8 gaz(ne injekcion) 97g. ili Bravo 1,9 JTDI 2000g. izobshto izleite si dushite po temata
    Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
    Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

не се научиха да пишат на кирилица тея хора и това е ! JTDI - нe , JTD - да. Аз винаги сам бил на мнението че е много по-добре да подържаш една горивна система от колко две.Още повече ако се сравнява с JTD , двигателя наричан не в една статия едно от технологичните постижения в съвременното автомобилостроене. това е от мен .
    Fiat Stilo JTD ....sold
    Volvo C 70 ....

Коментар

Re: Koe e po eFtino Bravo 1,9jTDi ili Marea 1,8 Gaz?

rustson написа:
      Taka predi da ste sko4ili i da mi objasnjavate 4e JTDI ne se sravnjava izobshto s gaz, imaite predvid 4e tarsja da spestja njakoi leF!!! koe ste mi e po ikonomi4no za poddrajka,gorivo i t.n. Marea 1,8 gaz(ne injekcion) 97g. ili Bravo 1,9 JTDI 2000g. izobshto izleite si dushite po temata
      Ако не е газов инжекцион, по добре да си вземеш дизела..Първо, че по принцип е много модерен двигател, второ че колата е 3 г. по-нова и трето, че който каквото иска да си говори, но не може да ме убеди, че оригиналното изпълнение(дизела) може да е по-зле от проспособявани газови уредби и т.. Още повече, че това АГУ може да е направено и нагласено много добре, но просто не е направено за инжекцион..Така че Бравото е по-добрия избор..според мен
      FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

сори за кирилицата това за брацигово не обръщай внимание, от софия съм си просто ми звучи много колоритно и вие май не разбрахте въпроса ми !! искам да спестя някой леФ иначе знам общо взето че Бравото е много по добро от газта но все пак..

Коментар

Кво значи да спестиш некой лев бе пич Аскаш да пестиш по-добре не си купувай кола иначе разходи винаги ще имаш и никой неможе да ти каже какви и колко А иначе за самото питане аз бих ти препоръчал ЖТД-то не че съм фен на дизела ама е по-добре от газ
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
          Ventura garage

Коментар

ем смятай. около 8 нафта в софия по 1,9 /нафта, не биодизел ала-бала или да я намираш от някой по 1,2/ 15,2 лв на 100. 12 газ по 0,85 е 10,20 лв. може би съм дал малко по-високи разходи за колите, но дори и така да е нафтата излиза още по-скъпо. това е в града. без да бройм евентуално по-скъпата поддръжка на дизела както и качествената нафта, която тази зима замръзна отвсякъде. разбира се аз очаквам да дигнат газта, едва ли ще седи толкова ниска. освен това на бензиновата можеш да й сложиш метан вместо газ
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Браво Pakumba!Много аргументирано,макар и със завишени стойности!Ако си с газ винаги ще ти излиза по-евтино!Какво значи,ако намираш нафта на 1,20....Ами ако не намираш?Гледаме глобално цените,а не кой какво може да намира.Някой може да намира и без пари,но това е изключение.Не знам колко е нафтата,но щом бензина е 1,90 сигурно е 1,70.При тази цена 8х1,70 =13,60.При газ 11х0,85=9,35.Ако колата е с газов инжекцион не се замисляй!Единствено,ако има разлика в цената ,то вземи дизела,понеже е по-нова,но в крайна сметка зависи и какво е състоянието и!Изборът си е твой и знай,че дизелджийте хвалят дизел,а газаджийте газта!
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

pakumba написа:
                ем смятай. около 8 нафта в софия по 1,9 /нафта, не биодизел ала-бала или да я намираш от някой по 1,2/ 15,2 лв на 100. 12 газ по 0,85 е 10,20 лв. може би съм дал малко по-високи разходи за колите, но дори и така да е нафтата излиза още по-скъпо. това е в града. без да бройм евентуално по-скъпата поддръжка на дизела както и качествената нафта, която тази зима замръзна отвсякъде. разбира се аз очаквам да дигнат газта, едва ли ще седи толкова ниска. освен това на бензиновата можеш да й сложиш метан вместо газ
                Абе то и новички плеъри Сони и Пайнер с МП3 се намират за по 120 лева, ама са крадениАз не бих желал да толерирам кражби и да пълня гушата на крадците Иначе мнението ми по темата го знаете :DСамо да вметна, че цената на горивото не е всичко, на повечето дизелови коли маслото се сменя два пъти по-често, напр. на дизеловата Капа се сменя на 7 500 км, а на бензиновата на 15 000 км.
                Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Re: Koe e po eFtino Bravo 1,9jTDi ili Marea 1,8 Gaz?

rustson написа:
                  явно става въпрос за определени автомобилинабройкал си ги вече :D аз бих ти препоръчал Брава 1,4 12 Vще сложиш обикновена газова уредба без проблеми ще си спестиш , освен от гориво и по 100 лева на година от данъка
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

нещо много важно!!!ако цената на Бравото ми е 100% на маереата е 80%!! я ссега си дайте коментарите!

Коментар

rustson написа:
                      нещо много важно!!!ако цената на Бравото ми е 100% на маереата е 80%!! я ссега си дайте коментарите!
                      Ами за част от разликата от 20% слагаш газов инжекцион и ще караш на 10 лева на 100 кмИначе караш дизела, около 15 лева на 100 км
                      Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

rustson написа:
                        сори за кирилицата това за брацигово не обръщай внимание, от софия съм си просто ми звучи много колоритно и вие май не разбрахте въпроса ми !! искам да спестя някой леФ иначе знам общо взето че Бравото е много по добро от газта но все пак..
                        "КАСПИЧАН" или "ДЖУЛЮНИЦА" определено звучат по-колоритно!
                        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                          rustson написа:
                          "КАСПИЧАН" или "ДЖУЛЮНИЦА" определено звучат по-колоритно!
                          Ех колега от къде я измисли тая Джулюница, ама това ми е селото - може ли да си го сложа за местожителство Ей не вярвах че и в София сте чували за него.
                          Punto SX 1.1 55

Коментар

Working...
                          X