Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изместване на ремъка, работи на 3 цилиндъра - Темпра 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изместване на ремъка, работи на 3 цилиндъра - Темпра 1.4

здравеите аз съм нов с фиатите и на 3 месец имам вече проблем моля за мнениескъсах ремъка на алтернатора които е заедно с водната помпа и покарах 10 минути и прегрях всичко което може да изпушитова е темпра 1.4 i swсега си сложих ремък и запалих но тече вода от помпата като от кладенецоста е крива и бие и измести ремъка ще го изхвърликолата работи но бръмчи като че е изгубила цилиндри 1,2 ,някакви мнениа ако можеПрочети правилата на форума, колега!1.7. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно. Примери за лоши заглавия са: Помогнете ми, Заклещих се, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н. Пример за добри заглавия са: Проблем: Не мога да си отключа Tipo-то, Въпрос: как да си рестартирам ECU-то на Stilo-то, Link: Tipo/Tempra Workshop manual, RQ: DVD ePER Tipo и т.н. Редактирано заглавиеМкодераторски екип на fiat-bg.org

Най вероятно си издухал гарнитура на главата,затова работи на няколко цилиндъра,а за тече така най добре смени водната помпа сигурно е заминала
    Peugeot 307 2.0i ГИ
    ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

по темата

така мисля да направя да сменя водната помпа и след това да видя какво ще стане

Коментар

и тъй като не съм много технически грамотен да попитам може ли да сам спукал блока че още преди да сменя ремъка долях вода и потече зад мотора но не виждах от къде но имах чувство че е от много места и какви още страшни неща могат да се случат от такова прегряванеможе ли да смеси водата и маслото

Коментар

Колега тряба доста да си я напекъл та да спукаш блок,но ме съмнява.Виж ако минеш само с гарнитура на глава ще трябва да черпиш.Ако много си я прегрял може и да си я спукал.Като го скъса тоя ремък трябваше моментално да спреш и веднага да отбиеш,няма значение къде се намираш.Смени помпата,налей вода (не антифриз щом има течове няма смисъл)пали виж откъде тече,може да си спукал маркучи.Въпреки,че това плякане на 2 цилиндъра нее добре.И да водата и маслото може да се умешат.
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

Блока не си спукал, но зад двигателя минава една тръба, която влиза във водната помпа. Та тази тръба гние и от там ти изтича. Смени водната помпа и огледай тръбата.

Коментар

трябваше да спра но това ми е 1ва кола с един ремък за алтернатор и водна помпа заедно

Коментар

Първо смени помпата и тури нов ремък,виж как е има ли видими течове и тогава при следващи симптоми премини към по тежки ремонти.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

към модераторите

съжалявам за напред ще чета по обстойно правилата

Коментар

И аз така прегрях служебния бус преди 10 дена някъде .. и той направо изгасна и почна да пищи от таблото много гадно .. налях вода .. всичко погълна щото беше изкипяло цялото казанче . долях пак и като я запалих почна да хвърля вода точно от тази тръба дето е спомената по-горе . незнам какво точно е станало но ремонта излезе над 400 лв .. Да не те депресирам с парите ама толкова излезе , буса е Фолксваген 91г

Коментар

Working...
                    X