Колеги,от много време ето от това място ми изтича антифриза.Става дума по-точно за там,където тази тръба влиза в тялото на водната помпа (показано е на снимката).Това място разчита само на една гумичка (при мен е малко позаминала) която обаче не се продава нито с тръбата,нито с помпата камоли отделно .Мисълта ми е да ми дадета някакъв съвет с какво да намажа там за да спре - пробвал съм с :1.Тефлонова лента за газови уредби - намотах и набутах тръбата,известно време нямаше проблеми и след това пак започна.....2.силикон двигателен (от скъпию черния) - протече буквално след 1 минута работа на двигателя.3.силикон за баня - същото като при горния силикон.....Чудя се вече и аз какво да го правя - един познат каза да го омажа с Poxypol защото той така бил направил на неговата кола (някаква Kia) ама каза че 2 тубички бил изхабил....Исках да попитам за вашето мнение преди да го бетонирам с лепилото Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ето оттук само ми тече антифриза :(
Collapse
X
-
Ако има големи луфтове опитай с тефлонова лента повечко намотана +силикон отгоре. Ако е по-малък би трябвало със силикон само да стане, но изчакай хубаво да стегне преди да запалиш двигателя. Аз и с червен, и черен съм правил чудеса по двигателите така, че ме съмнява да не действа и при теб!Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Vladim написа:Ако има големи луфтове опитай с тефлонова лента повечко намотана +силикон отгоре. Ако е по-малък би трябвало със силикон само да стане, но изчакай хубаво да стегне преди да запалиш двигателя. Аз и с червен, и черен съм правил чудеса по двигателите така, че ме съмнява да не действа и при теб!Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
stenli написа:Най-лесно става с добро почистване на тръбата и отвора и ново О пръстенче, ще спре гарантирано. Всякакви други опити не дават резултат. За по лесно поставяне намажи О пръстенчето и отвора с малко грес, че то без смазка нищо не става
Коментар
-
пунтото ми е 1.2 16v спортинг или 85 при него има ли го този вариант защото ми губи по мъничко антофриз а ми се стори че има засъхнал антифриз по долната лява част на мотора утре мога да снимам за по сигурноMadness Motorsport
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
Коментар
-
Ами аз питах ж поне 10 магазина на Фиат ама нямат да му се не знае......Проверих и това не го предлагат нито с помпата нито с тръбата.......Аз го намазах със силикон и го оставих 2-3 дни (докато сглобя главата и я сложа) така че надали е от водата....също бех и обезмаслил и т.н. ама явно нещо има.Предполагам че тече под пръстенчето защото върху него е силикон и не остава друга вероятност.Проблема е че си ползвам колата ежедневно и не мога да го сваля и до обикалям да си търся.Някой има ли идея разберите какви са му за да обесянавам какво ми трябва без да го показвам .Все пак благодаря много на всички за мненията аз ще се заема да го сборя тези дни да спре да тече.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар