Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

боядисване на фиат браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

боядисване на фиат браво

здр,колеги наскоро се захванах да пребоядисам колата защото беще изгоряла боята ,преди да започнете да ми казвате че трябва да я откарам на майстор казвам нямам толкова . Та искам да попитам след като сам свалил сгланца на старата боя с водна 800,трябва ли да минавам с шприц кит или може и направо да се праска с боята, другият ми вапрос е акрилна ли е боята (неро 900) и след като се нараси какъв лак да купя и последно колко боя да взема 2 литра много ли са.реда такав ли е боя,лак и полиране и с какво предварително благодаря за отговорите

Само с лак няма ли да стане защо нова боя?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ако няма абсолютно никакви забележки, шприц кит - филер не е необходим. Също така може да минеш само с лак ако няма забележки.Иначе ако си решил да вземаш дву компонентен акрил ще е по скъпо, но става много по добре. Също така тази боя се нанася както се нанася металик и ако не си го правил няма да успееш.Преди да купиш боята питай как се разрежда и колко втвърдител се слага. Защото при 1л боя отиваш на 1.6л като я забъркаш (2:1 +10%)

Коментар

Tornado написа:
        Само с лак няма ли да стане защо нова боя?
        Няма толкова фина ръка, която да ти свали само лака без да повреди боята на някоя гънка, ръбче... А относно въпроса на колегата... може да ми теглиш една майна, но все пак ще те посъветвам да не се захващаш! По мои наблюдения бояджийството е много фина работа! Освен усет се изисква и много опит. Едва ли ще постигнеш такъв резултат, че да не си личи, че ти си боядисвал колата. Просто искам да те предпазя от излишни разходи, губене на време и разочарования. Ако все пак си решил да действаш, поне вземи стар калник, врата, или парче ламарина и се упражнявай върху тях.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

връщане на зад няма минах на някои места с кит където имаше нужда и после с основа -боди филер 300,в неделя ще е заветния ден и ще кача снимки ако се справя добре. иначе купих 1.5 литра акрилна боя.дадоха ми и разредител и втвърдител уж казаха че това са точните пропорции.

Коментар

Акрилната боя е гадна, ако не е Глазурит,Макс Майер и др. от върха на сладоледа ще избледнее след няколко месеца на слънце и матира. Аз Мареата като я готвех за цялостно първо мислех акрил,но в последствие я направих металик, разликата в цената за цялата кола идваше към 40лв повече за металика.
            Фиат Крома 1.9 16v+
            Фиат Браво 1.6 16v
            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

...

хубаво си минал колата на 800. сега и сложи две ръце боя, после две ръце лак и си косъм. не ти трябва шприц ако не си китосвалпръсни я полирай я и си я карай със здраве в който и магазин да отидеш те знаят как да ти направят пропорцията на боята както и на лака давай без да му мислиш
              Fiat Brava 1.6 16V 90HP
              Fiat Brava 1.2 16V 80HP
              Fiat Bravo 1.2 16V 80HP

Коментар

Working...
              X