Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Според Вас възможно ли е ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Според Вас възможно ли е ?

От известно време мой познат ми втълпява една идея която не ми се струва много правдоподобна, а тя е : Ако карам непрекъснато на 100 окатанов бензин , то колата ще харчи по- малко от колкото с 95 и едва ли не излиза същото (като пари ) да си караш на 100 октана.Някои има ли идея дали има нещо вярно?
    Fiat Stilo JTD ....sold
    Volvo C 70 ....

божа работа. логиката е че със 100 октана /уж/ ще върви повече с по-малко гориво, а и ти ще я натискаш по-малко. ама дали е така
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Първо, цената на бензина рязко нараства с октана, та не ми иде да е много на сметка.Второ, възможно е разходът да намалее и пъргавината да се увеличи, но ми се чини, че ще е за сметка на натоварването на двигателя, който ще се износи по-бързо.Ако ще е да се гониш на Божурище, бива, ама иначе не бих опитвал. :D

Коментар

Не е хубаво колата да се кара с гориво с по-висок октан отколкото е предписан от производителя.
        BRAVA 1,4 12V
        Nissan Navara

Коментар

Re: Според Вас възможно ли е ?

Mescalin написа:
          От известно време мой познат ми втълпява една идея която не ми се струва много правдоподобна, а тя е : Ако карам непрекъснато на 100 окатанов бензин , то колата ще харчи по- малко от колкото с 95 и едва ли не излиза същото (като пари ) да си караш на 100 октана.Някои има ли идея дали има нещо вярно?
          То е така горе-долу,но ще трябва прецентровка на запалването отговарящо на това гориво.Както при газта ще трябва да се увеличи ъгъла на изпреварване,но при някои запалвания това не е възможно толкова лесно.А като пари едва ли ще е толкова на далавера!
          Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.

Коментар

а има ли някои който да е карал на 100 октана да каже от опит как е.
            Fiat Stilo JTD ....sold
            Volvo C 70 ....

Коментар

Re: Според Вас възможно ли е ?

Mescalin написа:
              Няма да има разлика в разхода, при така заложените настройки на мотора! Повишава се единственно антидетонационната способност на горивния процес, но за да се търси по-добра работа иска други настройки, които не са заложени в управлението на инжексията!

Коментар

цяла зима карам със такъв бензин ,няма разлика .единствено като че ли е малко по-пъргава .Обаче я пробвай на жигула или москвич ,не знам за разхода ама кефа ще е голям
                фиатче Браво 2.0

Коментар

Mescalin написа:
                  а има ли някои който да е карал на 100 октана да каже от опит как е.
                  Еми аз съм я пробвал и на мен ми даде по-малък разход на гориво..С 15 лева(последния път, когато съм зареждал в бг 95 беше 1,5 лева) минавам и с 95Н, и с 100Н 100км градско.Така че общо взето одно и също излиза...За това колко е полезно за двгателя има много мнения. Но заща ми почти винаги зарежда(преди 98Н) 100Н и проблем с двигателите на колите не сме имали. А преди имахме една Лагуна на 300000км и едиствено двигателя си беше в топ състояние...
                  FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Колега, единствения вариант е да пробваш. Иначе мнението е като дупето: everybody’s got one А и разговора неизбежно ще опре до това какви боклуци ни продават на милите ни родни бензиностанции...
                    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

давам пример с бензина :Купувам един голф 3-ка 1,6 ор Дюселдорф -разход 6 дори по-малко при скорост 100-120 км.Това в Германия и Австрия .Унгария не съм зареждал .в Сърбия скочи на 8 разхода.В Бг.харчи горе долу 8 и малко отгоре(като данните са от новият собственик).
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                      X