Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

По едно време отказаха първа и задна?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По едно време отказаха първа и задна?!

Значи какво стана, ходих да сменям маслото преди малко и се прибирам и ще паркирам пред гаража. Правя едни маневри напред-назад и по едно време ни първа, ни задна. Включвам на скорост, но като отпускам съединителя и все едно няма никой и съм на свободна. Изгасих колата, отварям капака, викам да не е скъсано жилото. Паля пак и няма проблем. От какво може да е станало така, направо съм в чуденка
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

колега даи още малко инфо как чувстваш лоста влиза ли по секторите или просто се върти в всички посоки? на другите предавки как е пробва ли да тръгне? тогава ще видим на къде да те насочим!!! полуоска (каре) - съеденител - скорости
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Съединителя е нов, по скоростите няма никакви проблеми, влизат си перфектно. Като сменях съединител преди година при хит-ко му казах да свалят скоростната кутия и да я уплътнят със силикон щото сълзеше. Казаха, че самата кутия е наред. Лагерите на диференциала ги сменях също преди година там заедно със съединителя. Пред гаража е малко като в Бейрут и една мисъл ми минава да не би едната гума да е била във въздуха и затова да не е тръгвала, но не ми се вярва да е от това. Сега ходих да правя пробни кръгчета, няма проблеми... а ако е вътрешно каре какви са симптомите? За някакви специфични звуци да се ослушвам?

Коментар

дали едната гума е била в въздуха ти ще кажеш но ако е каре тя наи вероятно няма да тръгне повече и що не кажеш как се оправи бутнахте я от мястото и ли?
        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Ами това е, че не знам как се оправи от самосебе си. Пробвах първа-задна-първа.. не ще да тръгне все едно е скъсала жило, дръпнах ръчната, изгасих мотора, зяпах в коша, после паля и все едно е нямало проблем, не съм я бутал изобщо. Сега навъртях още 2-3км градско нямаше проблем. Странна работа...

Коментар

spark написа:
            Ами това е, че не знам как се оправи от самосебе си. Пробвах първа-задна-първа.. не ще да тръгне все едно е скъсала жило, дръпнах ръчната, изгасих мотора, зяпах в коша, после паля и все едно е нямало проблем, не съм я бутал изобщо. Сега навъртях още 2-3км градско нямаше проблем. Странна работа...
            Колега,не съм специалист,но предполагам,че поради честото натискане на педала на съединителя е заял притискателния диск,т.е.останал е отворен(дали от вилката или лагерчето )не знам.Някой ще каже,ама как???Ми не знам,не съм сигурен,ама по някакъв начин успях да счупя вилката на Чинкуечентото и на монтьора му се изпоти и .......Не е лошо да се погледне на канала-вилка,лагерче,отцепва,зацепва.
            1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

Working...
            X