Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Температура в града - Браво/Брава?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Температура в града - Браво/Брава?

Колко ви е температурата в града?При мен като спра на някой светофар за 2-3 минути и си минава среда и стои малко над неяАко има прав участък 2-3 километра успява да падне до малко под средата, но не винагиИ ако се заредят много сфетофари и съм редовен клиент на перкатаС две думи мине ли средата веднъж - после почти не влиза в нормален режимЗимата беше ок, но ми се струва че лятото перката ще бачка постоянно почтиТермостата си отваря, радиатора се загрява, но...Иначе извън града всичко е наредТа се чудя, тъй като колата е с клима и пред радиатора е кондензатора му - охлаждането е затрудненоКак е при вас?
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

При мен в града стрелката се държи на първата бяла точка над сердната. Ако се завра в задръстване започва да се качва до към следващатата бяла точка, но не я достига, бъро започва да отива към долната. Явно тогава отваря вторият кръг, или пък се включват вентилаторите-не знам
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

сигурно се включва перкатаи при мен като се включи бързо падаако се заслушаш се усеща като се включва перката :D

Коментар

sev написа:
        сигурно се включва перкатаи при мен като се включи бързо падаако се заслушаш се усеща като се включва перката :D
        При дизела е по-трудно!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

мойто браво се държи по същия начин като колата на sev, даже ми прави впечатление когато сам карал из града в малко по горещо време , спра за малко и след това като дам на контакт докато изчаквам да ми изгастнат chek лампите ,стрелката на термостата ми се вдига почти до червеното ,но като запаля се нормализира.
          Fiat Stilo JTD ....sold
          Volvo C 70 ....

Коментар

и мойта загрява по същият начин и перката си работи .мисля,че е нормално .Добре е всеки да си провери профилактично дали му включва перката и кога ,за да не стават бели .
            фиатче Браво 2.0

Коментар

явно е нормалноно наистина като се замисли човек то няма как да се охлади водата в този притиснат от всякъде радиатормисля профилактично да сменя антифриза, че е кафяв на цвятприятели си го смениха, и казаха че вътре имало всякакви боклуцито има и червеникави, но Paraflu май си е сина има една лепенка, че уж е такъвето и снимки1 - нормално състояние2 - в града стои на тази позиция, даже малко по-надолу3 - на толкова се включва перката
              Прикачени файлове

Коментар

Mescalin написа:
                мойто браво се държи по същия начин като колата на sev, даже ми прави впечатление когато сам карал из града в малко по горещо време , спра за малко и след това като дам на контакт докато изчаквам да ми изгастнат chek лампите ,стрелката на термостата ми се вдига почти до червеното ,но като запаля се нормализира.
                така езащото мотора е доста загряли като загасиш, помпата не върти водата и тя се стопляно като запалиш набързо се оправят нещата

Коментар

хммм... доста нередно ми се струва това!Град, село няма значение...колата бързоо трябва да загрее, стрелката да се качи на средата и да не мърда от там каквото и да правиш! В редки случаи трябва да вдига няколко градуса + и перката трябва да се включи съвсеем малко след средата на скалата!Проверете си датчиците! Нещо не е наред... дано да не е и от термостатите! Но пак повтарям... не е нормално явление това...Мойта си стои като закована след като загрее... само когато паркирам някой път се случва да се задейства перката и това става на 90 градуса!
                  FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

датчика за показанието на таблото е чисто нови е веренперката мисля, че се включва навреметрябва да е в диапазона 90-94 градусаосвен да се включва направо втората степен 95-99 градусатова трябва да го проверя

Коментар

sev написа:
                      датчика за показанието на таблото е чисто нови е веренперката мисля, че се включва навреметрябва да е в диапазона 90-94 градусаосвен да се включва направо втората степен 95-99 градусатова трябва да го проверя
                      това което е на снимката не е показание от 90-94 градуса... нито до 99 !провери си добре нещата... може би и антифриза ти е заминал и си е загубил свойствата... антифриз се сменя на не повече от 2 години!би трябвало и в града и по магистралата да не качваш и да не падаш под 90-те градуса... (средата на скалата)

Коментар

sev написа:
                        явно е нормалноно наистина като се замисли човек то няма как да се охлади водата в този притиснат от всякъде радиатормисля профилактично да сменя антифриза, че е кафяв на цвятприятели си го смениха, и казаха че вътре имало всякакви боклуцито има и червеникави, но Paraflu май си е сина има една лепенка, че уж е такъвето и снимки1 - нормално състояние2 - в града стои на тази позиция, даже малко по-надолу3 - на толкова се включва перката
                        и моята брава прави сь6тото :D

Коментар

Моята го прави в по малки граници,като подмине средата и се включва перката ако карам извън града обаче пада доста под средата.мисля си че термостата отваря по рано.
                          HONDA I-VTEC

Коментар

Todor_Gagovski написа:
                            Моята го прави в по малки граници,като подмине средата и се включва перката ако карам извън града обаче пада доста под средата.мисля си че термостата отваря по рано.
                            Термостата ти не че отваря по-рано а въобще не затваря... Виж да го оправиш... иначе замисли се какво става когато караш с по-студен двигател...Увеличаваш износването, ефективността и КПД-то намаляват... въобще все лоши неща!

Коментар

мисля че си затваря,защото зимата загрява доста бързо,даже си вижда кога точно отваря, след отварянето му се забелазва лек спад та температурата с последващо достигани на оптималната.при леко надвишаване се включва перката и пада малко под средата.
                              HONDA I-VTEC

Коментар

Working...
                              X