Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

клапа за външен въздух

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

клапа за външен въздух

някой знаели как мога да разбера дали ми работи клапата за за външния въздух в купето на фиат Брава
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Общо взето най-лесно е, като дадеш на контакт и се вслушаш откъм жабката. Трябва да се чува едно хлопване на клапата, или/и леко жужене от мотора.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      Общо взето най-лесно е, като дадеш на контакт и се вслушаш откъм жабката. Трябва да се чува едно хлопване на клапата, или/и леко жужене от мотора.
      хмм интересно на мене си ми направо ЛОПАНЕ от към жабката ?? винаги съм се чудел дали е нормално .давам на контакт и почва пляк пляк пляк пляк...
      фиатче Браво 2.0

Коментар

Vladim написа:
        Само жуженето не дава гаранция, че клапата работи. Двигателчето - да, ама за клапата - хич не е сигурно. Имам чувството, че е често срещан случай клапата да виси безжизнена разкачена от това, което трябва да й предаде движение от двигателчето...
        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Pecho написа:
          Vladim написа:
          Само жуженето не дава гаранция, че клапата работи. Двигателчето - да, ама за клапата - хич не е сигурно. Имам чувството, че е често срещан случай клапата да виси безжизнена разкачена от това, което трябва да й предаде движение от двигателчето...
          И при теб ли е така?
          FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Re: клапа за външен въздух

dani389 написа:
            някой знаели как мога да разбера дали ми работи клапата за за външния въздух в купето на фиат Брава
            Влез в колата, запали двигателя(или просто дай контакт), затвори всички прозорци, пусни вентилатора на парното на Макс. , "затвори" клапата и помоли някой твой приятел да запали цигара и да духне дим към чистачките.Ако клапата не се затваря въпреки че ти си и дал такава команда вътре ще ти замирише на цигари.Ако не ти замирише, начи клапата работи и вентилатора върти вътрешния въздух.
            Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

pinko168 написа:
              ...и да духне дим към чистачките...
              А най-сигурно - свали поленовия филтър и погледни в дупката...@Mazgarev: Да! Май имаме тема за следващата среща за взаимопомощ? :D

Коментар

Pecho написа:
                pinko168 написа:
                ...и да духне дим към чистачките...
                А най-сигурно - свали поленовия филтър и погледни в дупката...@Mazgarev: Да! Май имаме тема за следващата среща за взаимопомощ? :D
                ТЪКМО ТОВА ЩЯХ ДА ПРЕДЛОЖА!!!Дай да видим да я организираме още следващата седмица ако има желаещи...!Ще ги видим как стоят нещата, трябва да си разпечатим и тази част от .pdf-ите...

Коментар

Mazgarev написа:
                  ...Дай да видим да я организираме още следващата седмица ако има желаещи...
                  Ами колко му е. Тъкмо щях да предложа и на колегата да се включи, ама видях че е от Варна.Колега dani389, извинявам се, че малко ти разводнихме темата. Ама ако се организираме и разнищим проблема, ще те компенсираме с полезни снимки! Нали Mazgarev?

Коментар

Pecho написа:
                    Mazgarev написа:
                    ...Дай да видим да я организираме още следващата седмица ако има желаещи...
                    Ами колко му е. Тъкмо щях да предложа и на колегата да се включи, ама видях че е от Варна.Колега dani389, извинявам се, че малко ти разводнихме темата. Ама ако се организираме и разнищим проблема, ще те компенсираме с полезни снимки! Нали Mazgarev?
                    Именно! Ще направим цяла фотосесия

Коментар

Vladim написа:

Коментар

tomazo написа:
                        хмм интересно на мене си ми направо ЛОПАНЕ от към жабката ?? винаги съм се чудел дали е нормално .давам на контакт и почва пляк пляк пляк пляк...
                        Е ЛОПАНЕ е малко повечко! Трябва звука да е еднократен, а не повтарящ се! А иначе варианта за проверка с цигарата, който предлойи колегата pinko168 е доста удачен.

Коментар

Аз мога само да сам ви много благодарен . оба4е проблема с моята клапа по разтегнат , видях некви разка4ени жици под жабката и когато ги сварзах запо4на да се 4ува някакво постоянотохо цъкане ясно 4е е от мотор4ето но ицъка без да сам натиснал коп4ето на клапата , аклапата не затваря .Ако някои има идея нека да пише ,приемам всякакви савети ,все пак това е първата нереднос по колата .
                          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Колега имам пуснати 1-2 поста на тази тема.най вероятно имаш счупени зъбни колела в редуктора които отваря и затваря клапата.
                            HONDA I-VTEC

Коментар

Проблема ти е в моторчето което командва въпросната клапа.Това за съжаление е често срещан проблем в BRAVO/BRAVA.В моторчето се намира и крайния изключвател който да го спира при крайните положения.И при мен въпросното моторче не работи коректно и съм го изключил(от куплунга)в положение въздух ОТВЪН.Съветвам те да направиш същото защото:1-моторчето е скъпо и дефицитно 2-за да се демонтира трябва да се свали арм.табло.Ако решиш да постапиш като мен то направи следното:дай контакт,натисни бутона(за въздуха),следи клапата и когато тя се затвори изключи куплунга.Най вероятно някой преди теб го е направил и си е решил проблема.Ако някога по някаква причина сваляш таблото,то тогава ще е идеалниа момент да си ремонтираш(смениш)моторчето.

Коментар

Working...
                              X