Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

километража отказа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

километража отказа

колеги помагайте,преди месец ми отказа скоростомера и сега нито ми отчита дневния брояч нито другия.от време на време като ми тръгне скоростомера и всичко се оправя ама са 100-200 метра и пак спира.като че ли нещо се е изронило .колата е мареа 1.9 тд 1997г . ако няки е минал през това премеждие да дава съвет .аз мисля да погледна датчика .
    FIAT CROMA 1.9 M-jet 8V

Моята е на същото дередже... Сменях датчика и таблото, но не се оправя! Сега съм се насочил към привода на километража, който се намира някъде в скоростната кутия, но нито знам как да стигна до него нито нищо... :P
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Принципно ако JTD и TD са еднакви в това отношение - се прецаква RPM сензора, който глътва вода и спира да отчита или го прави само на високи обороти (над 1500). При мен след почистване и залепване се оправи, хем спестих едни пари, хем работи
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Aко има сходство на скоростните кутии на ЖТД и ТД- на ЖТД-то датчика за скоростомера се намира под вилката на въжетата за смяна на предавките.
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
        X