Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трудно превключване на първа и задна предавка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трудно превключване на първа и задна предавка

Ооох колеги ,помагаите.Днес ходих до една вила и нямам проблеми с колата. Трагвам да се прибирам скоростите нямат сменяне особенно парва и задна предавка.Очаквах да имам проблеми с таи като ми жие аксиалния лагер , но все пак да се консултирам дали е саединител или може и да е нещо друго.Ако е саединител е добра новина ,но ме притеснява да не е нещо ватре в скоростната кутия синхронизатор или нещо такова.Наи трудно влизат парва и задна предавка.Модерирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org

Натегни си жилото като за начало.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

виж дали имаш масло в скоростната кутия от недостик пак трудно влизат
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

здравей колега 90% сам сигурен 4е е от съединитела и аз имах тоq проблем преди да си сменq саединитела, след смqната му остана леко заqждане на задната но не ме притеснqва
        AUDI 1.8 20V TURBO
        ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

И аз минах през тази "хирургия". симптомите като при теб. Просто си за съединител. Натегни жилото и ще включваш - поне аз изкарах така близо 6-7 месеца. Бях болен от "кинтонемия" и чаках, чаках, докато аксиалния не се запали. Процедурата си е комплект съединител и се родих и жилото смених също де
          Skoda AMfabia 1.2 12v
          exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Аз пак се повтарям, но опита ли номера с междинна газ?Аз често включвам първата с междинна газ на неутрална и при падането на оборотите винаги идва момент, в който предавката влиза лесно, дори някой път не усещам никакво усилие, ако нацеля оборотите по-успешно.Обаче не ми изглежда толкова елементарен проблем, щом и другите скорости влизат трудно.

Коментар

Здрасти колеги.Преди малко ходих да си видя маслото но не можах да отвия пробката но ме самнява да е от него проблема. Колата и мина времето на карането на ’’рачка’’ иии вече се кара леко през дупките сас междинна гас , двоен амбреаж и т.н. Ама ми се струва че проблема е в саединителя и за това утре трагвам по маистори и ще пиша какво са ми казали.

Коментар

колега и аз имах сащия проблем на мареа 2.4 тд и го реших като се сваля акумулатора и планката на която лежи после се свалят някои тръбопроводи които пречат докато се стигне до скоростната кутия . Та за проблема при мен кабелните снопове бяха пуснати и пречеха на лосчето за превклучване на скоростите сабрах ги всички кабели и ги варзах сас пластмасови скоби така че да не пречат на лостчето и после скоростите както и при теб най вече първа и задна влизаха доста трудно сега сичко си е ок.Дано да е от полза

Коментар

Мерси колега но фиата е при маистор които за начало ще смени жилото че е за смяна и после ще го види как ще е и ако се размиен с едно жило ще ми е много хубаво :D

Коментар

Сега се обади маистора и каза че проблема е бил в жилото на саединителя и вече всичко е тип-топ. :D

Коментар

Working...
                    X