Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със City на Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със City на Стило

Привет, помогнете за един проблем, който се оказа доста труден за решаване. Става въпрос за Стило три врати, 2001-ва. Преди около месец му "изгоря" електросервото. При пълен десен на място просто отказа. Закарах я в Александър ауто, от там се опитаха да поправят старото, но казаха, че не могат нищо да направят. за ново ми цитираха цена от 1600 лв, което ме постресна. Междувременно намерих същото в англия през ebay. поръчах го, но близо две седмици нямах никаква връзка с продавача. помислих, че има някакъв проблем, тъй като писах много пъти без отговор. междувременно в Александър продадоха новото и ги накарах да намерят на старо. сложиха употребявано, но след като я взех видях, че серво има, но няма city - волана беше еднакво твърд и с включено и с изключено. отидох отново при тях, казаха ми, че се губел някакъв + и щели да го оправят. оправиха го, но сега отново забелязвам разлика спрямо това, което беше преди да се скапе оригиналното - разликата между включено и изключено city е минимална и волана се върти някак странно - усещането е все едно гумите са адски меки. а сега взе, че пристигна и сервото, купено през ebay - продавача каза някакви глупости, че си е местил офиса и не можел да го изпрати по-рано. препоръчайте ми сериозно място, на което ще ми обърнат внимание и ще тестват и с пристигналото от ebay серво - имам усещането, че сложеното серво в момента не е точно за тази модификация и за това се държи странно. доколкото знам при смяна трябва да се куплира с основното ECU през Examiner-a. поради това и не искам да се пробвам да го сменям сам, пък и честно казано предвид, че е кормилна уредба, много много не ми се пипа там. какво да направя, вече месец не мога да разчитам на колата, само виси в сервиза, а резултата е доста половинчат.

Колега там при тея смотаняци не ходи никогаПо скоро ще си дам колата на някои токущо излезнал от кофата да ми я прави но на тея не.Най вероятно са ти сложили неподходящо серво такива ги вършат там.Тук масово чувам за Aуто Италия и Ванто Трейд но не съм имал лични наблюдения как работят .Само за Ал.ауто съжелявам че съм стъпил там.
    КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Колеги, това не е ли проблема с релетата на сервото, ако е това причината, има писано по въпроса, поръчка на релета но е бей , после един разбирач да ги сложи и си решаваш проблема, тези релета се скапват от загряването и жегите вътре!!

Коментар

Имам наблюдения от ауто италия. Разбират си от работата, пък и имат доста специализирана литература. Знам със сигурност, че работят и с части, които ти си донесъл, пък дали са те 2-ра ръка или не си е твоя работа. Това е агрегат, който не всеки може да ти оправи.Поздрави
        Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Коментар

Току-що си поиграх и махнах долната кора под волана - лепенката с part number-a лъсна веднага. Оказва се, че са сложили update-ната версия на сервото, която е за коли от 2003-та нагоре. идеята е, че пак е за триврато стило, става за двигател от 1.2 до 2.4, но според мен не се разбира както трябва с ECU-то - някъде по форумите срещнах дискусия, в която се казваше точно това - по-новите серво-та с различен part number се държат неадекватно в комбинация с по-старо ECU. абе фиатска им работа иначе смяната не изглежда трудна, предвид, че имам цялата част заедно със щангата, която влиза долу под педалите. само при волана ме е страх да пипам. в общи линии това чудо се държи на няколко болта към купето, долу е захванато лесно към щангата, но волана вече е проблем, с тоя airbag не е страх да не го задействам, че после ще стане дълга и широка, а е и опасно.

Коментар

кола волан

колега мини да погледнем волана нещо са те прекарали в сервиза смени датчика и готово само че трудно се намира
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
            X