Здравейте, попадна ми един ODB2 кабел и реших с някоя свободна програма да направя диагностика на колата - Punto MK2 1.2 8v.От много време насам имам проблем с неравномерен празен ход ( усеща се претрисане ) и заглъхване при рязко подаване на газта, та след много безрезултатни диагностики днес разгледах каквото можах сам.Направи ми впечатление, че ъгълът на запалване на празен ход се мени доста сериозно от 9 до 13 градуса, в което според мен се корени проблемът. Диагностика съм правил със страбоскоп и с него се наблюдава същия ефект.В ЕКУ-то нямаше записани никакви грешки, ремъкът е сменен съвесем скоро заедно с обтяжната ролка и едната зъбчатка, там видим проблем не съществува. Оборотите по оборотомер и от програмата стоят на 750 и не мърдат, но все пак двигателят не работи равномерно.Въпросът ми е до колко е нормално такова играене на ъгъла на запалване и къде мога да търся причината за това. Ясно ми е, че датчикът, който е на коляновия вал играе важна роля, но от друга страна нямам никакъв проблем при запалване.Ще съм благодарен на всеки, който ми даде някаква насока.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Punto MK2 - градус на запалване
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар