emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
фиат браво градско
Collapse
X
-
1.6 16V твърдо за София около 10/100. Но аз пътувам и по околовръстното, та там май не се води много градско. Това 10/100 май е по-скоро смесен разход на гориво. Иначе през центъра на София всекидневно каране в час пик, разхода ми е около 11/100. Извънградско около 6/100. Имайте в предвид, че става въпрос за леко женско шофиране без много даване на газ. Според мен, няма начин да се свали разхода под 9-10/100 за градски условия
Коментар
-
Моята е фиат браво 1.8i и ми гореше бензин 12 градско,на извънградско 8-9, принудих се да и сложа метан .Все пак зависи как караш, ако я настъпваш естествено гори повече, аз и съм малко по темпераментен шофьор На бензин на извънградско ако караш със 160-180 е направо ламя, иначе за час и половина от Ст.Загора до София съм пробвала, ама ми излезе златно Поддръжката не е много скъпа,зависи какво ще сменяш- ремъци и ролки излизат към 200лв със смяната , като става дума за агренажния и двете ролки, пистовия още не съм го пипала.Масло и маслен филтър излизат около 60-70лв.Колегите скоро ми препоръчаха Селения,като качество казаха , че е много добро , но е по-скъпо.Имаш и смяна на въздушен филтър-10лв.За окачването няма да влизам в подробности, че по моята кола май само купето не съм сменяла още
Коментар
-
Колега ще ти го кажа така . Ако търсиш икономична кола , вземи нещо на газ несе знае на какво JTD ще шп шаднеш и дали след 2 дена няма да роди и да чупиш пръсти пък и дизела е вече по скъп и от бензина . Другото което е настъпваш колата гори караш нормално гори по малко /това по пътя на логиката трябва да си се сетил/ иначе моето 1.6 градско с зор и галене слиза до към 7.5-8 иначе при смесено душманско нормално и галене 9 ди 12 тоест го слагам че средно в града ми гори 10. Извънградско при скорост от 150 и нагоре разхода не пада под 10 ! И ако някой се опитва да ме обеди че гори по малко при тези километри се мъче да ме излъже ,при каранее 90-100-110 колата гори около 7
Коментар
-
Колегата е прав но газта е нош с две остриета.Едната ми кола е на газ и не знам кога ще работи нормално но това не е само при мен, хората масово се оплакват от работата на газ на колите им.Аз бих си взел JTD което така и не намерих колкото и да обикалях какви ли не боклуци видях но не намерих читаво и накрая си взех бензин чист.Ако взимаш каквото и да е много внимавай намери си човек който има понятие от коли защото дали на газ или дизел на какво ще попаднеш си е късмет.КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
Такааа,тоя пич на предната страница с 1.2 мотора само да ми каже бута ли я тая кола та му дава разход 7 в София,щото и аз и жена ми квото и да правим под 10 не пада.Колегата с 20 и кусур разход ми не ти е от гърнетата щот моята генерация е станала като сирене Ементал и с 1.8 16в трудно стигам 15 газ в София но пък открих че с пробити гърнета като се абстрахираш от зверския звук,колата върви 2 пъти повече.А за колегата пуснал темата,за поддръжката ми излиза най-евтина спрямо БМВ,ВОЛВО и МЕРЦЕДЕС,и на Ланчата и на фиата,обслужването на Ланчата със всички видове ремъци,ролки,филтри и масло селения ми излиза 500+ като се има предвид че 1.8 16в при Ланча има и балансиращи валове,на Фиата същото упражнение е около 150лв.Всичко зависи от това какъв мотор ще избереш,на Ланчата термостата е 80-90лв на Фиата е 20-25 по окачването са идентични,цялата предница без амортисьорите ти е около 150лвBravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
stefaka222 написа:аиде бе 25 лева термостат на фиат стига бена фиат и на ланча са едни и същи термостатите и са от 80лв нагоре как 25лв?Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар