Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся мнения за Фиат Мареа 2.0 20в с газов инжекцион

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: мареа 2.0-2.4гтд

levroni написа:
    devils_2006 написа:
    значи така като гледам май ще е по добре вярно на дизел но ще търся и читава 2.4GTD изка ми се 5 цилиндров мотор ще пътувам доста на дълго и планинско
    да ти кажа чесно не си мисли че дизела ще ти излезе по-ефтино.останъл съм с впечатления че италианските дизели не са от най-икономичните коли.имам колега с мария 2.4 и трябва да ти кажа че в града трудно можеш да и свалиш разхода под 9-10 л.а сега си направи сметкъта за цената на дизела и газта.и аз мислех като теб преди да си взема моята.но както и да го мислиш ако не крадеш нафта или да я намиръш ефтина от някъде,газта винаги си е по на сметка.да не говорим че дизела е с около 1000-1200 лв по-скъп от бензина и това почти избива първоначалната инвестиция за газовия инжекцион.а сега както са огладнели по автокъщите(особенно за непродаваема кола с 2.0 двигател и 155 к.с.)можеш и много да чупиш от цената.
    Колегата е написал,че ще пътува главно на дълго и планинско.Че той си е точно за ЖТД.Хем нютон метри си има,хем на дълъг път ще му гори малко.А обслужването на 2.0 двигателя хич не е евтино.Като сложиш и парите за газовата уредба и често срещаните проблеми идващи с нея ... качвай се на едно 2.4 жтд и пей сърце !
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

принко за жтд газ не се слага

Коментар

strajaro написа:
        Че аз къде съм казъл,че на жтд се слага газ ?
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

темата е за газовинжекцион

Коментар

Re: мареа 2.0-2.4гтд

roro написа:
            Колеги,Колкото и да не ни харесва на нас с бензинките, дизелчетата горят мноооооого по-малко. И кой каквото да говори, ама фиатче с газова уредба не си е работа.dieselhttp://www.spritmonitor.de/en/detail/209879.html?page=2http://www.spritmonitor.de/en/detail/358619.htmlhttp://www.spritmonitor.de/en/detail/227758.htmlLPGhttp://www.spritmonitor.de/en/detail/242520.htmlhttp://www.spritmonitor.de/en/detail/372880.html
            май много разводнихме темата.колегата искаше да знае как гори бензинова кола с 2.0 двигател.аз му дадох информация за моята защото е точно такава.обурнахме темата на спор "дизел или бензин".това е като спора "ати или нвидиа"-стар като света и саответно неразрешим.всеки си има мнение и предпочитания.за да си купя бензинова кола и да и сложа газово значи така съм преценил че е добре за мен.всеки сам да си взема решение.мога да кажа моите мотиви за избора си и ако някой ме попита ще му кажа защо съм решил в полза на безина.но за всички трябва да е ясно едно-винаги го правим от финансова гледна точка.според мен бензинова кола с газово е винаги по на сметка и не искъм никой да ме убеждава в противното.говоря не само за разходи на гориво ами като цялостна подръжка,гражданска отговорност,данък,първоначална покупка и т.н.разбира се сравнението което правя е 2.0 бензин и 2.4 дизел.това е моята преценка и мнение.тука все пак се изказва мнение и колегите разчитат на него.до колко някой ще се съобрази си негова работа.

Коментар

Икономичност и мощна и голяма кола?Не ви разбирам. Който иска икономичност, да си кара чинкуеченто. Между другото, комшията с Bravo HGT прави разход на извънградско с 4 човека и багаж за по една седмица на всеки - на БЕНЗИН 8/100, градско 10-11. Няма газ.Когато една мощна бензинова кола се кара спокойно, гори по-малко, отколкото същата кола с по-малък двигател. Ако я настъпиш обаче си лапа. И това е абсолютно нормално.

Коментар

Моята Marea 2.0, 20V, 147hp. с ГИ BRC FlyGas ми дава разход градско ~13/100, извън градско ~10/100.

Коментар

strajaro написа:
                  Кой ти го каза това?Колегата е за 2,4 ЖТД с газов инж.
                  Peugeot 406, 2000 HDi 90
                  ex. Peugeot 106 1,5 D
                  ex. Ritmo 70 138B2.000
                  ex. Tempra 2.0 159A6.046
                  Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!

Коментар

Working...
                  X