Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отзиви за Браво 1,4 12v.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Отзиви за Браво 1,4 12v.

    Здравейте колеги,преди няколко дни си купих едно Браво 1,4 12v 85коня,какво да очаквам от колата.Двигател,ходова част,електроника,разход?Закупих я от жена,в последните 2 години я е карала само тя,като е първи собственик,след вноса на колата от Италия.Ако изключил разбира се,кратката 6 месечна експоатация на колата от момче,закупило я веднага,след вноса и в България.Взех я със сменени консумативи:масло,филтри.Ходовата част е ремонтирата,никъде нетропа.Досега съм карал фиат Пунто 1,1 55 коня,първото беше на жена ми,беше само на бензин 98-ма година,след това,понеже много ми допадна си закупих и аз едно,само,че 94-та на газ.Понеже клапаните се бяха раздрънкали яко,взех,че се отървах от него и си взех Бравото.Като возия,много ми допада,по-добра е и от на Пунто(макар,че на мен много ми харесваше,как вози Пунтото).Не е много стабилта на пътя,след 80км,може би ако е на магистрален път,по-добре ще се държи.Интересува ме,най-вече,дали дават много проблеми в двигателя,за ходовата част,предполагам си се чупи като на всяка кола в Бг.Разхода не съм го засекъл,но мацката от която я взех ми каз,че градско е 8л а магистрален 6л.Предполагам,че може и повече от 8 да гори градско,но е нормално,все пак двигателя не е 1,1.

    #2
    Ами-и, колега, какво да кажем? Първо, честита придобивка и дано да те задържи по-дълго с този ентусиазъм и положителни емоции! Не искам да ти охлаждам радостта, но да беше попрочел малко във форума, преди да купиш това Браво. По това, което съм изчел, оставам с впечатление, че това е най-несполучливият двигател на Фиат. Сега, има и колеги, които си го експлоатират успешно, грижат си се за него и твърдят, че не бил толкова зле, но ако аз, в този момент, търсех да си купувам кола, никога не бих купил точно с този двигател. Има толкова много изписано по форума за това, та, щеш-не щеш, ще се наложи да си го прочетеш, за да се запознаеш с тънкостите на този мотор. Още веднъж честито и безаварийно каране!
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

    Коментар


      #3
      от мен честито за придобивката и милиони безаварийни с бравото.и аз доколкото знам това е най-несполочливия двигател на фиат,но има колеги които са доволни от него то кола втора ръка е на късмет.голяма слабост е разпределителния вал,от приятел автомонтьор който има брава с въпросния двигател знам че трябва да се сменя маслото на 9000 километра за да се запази вала.
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

      Коментар


        #4
        не мислиш ли, че както ти си се отървал от Пунтото, тая мацка се е отървала от това Браво??? че и ино и четири си взел...по принцип като го знаеш този форум - първо да беше прочел темите за 1.4 двигател и после да купуваш, ама мъжко дупе - един път - другият път - ще знаеш... сериозно ме притеснява това - "Не е много стабилта на пътя,след 80км" - ама много... не карай жена си и децата си с тази кола! поне докато не я стегнеш!
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

        Коментар


          #5
          Не ги слушай,колега.Карай си с кеф количката.Единственото при тази кола е,че не върви кой знае колко много.Ако я обслужиш нормално и помпата ти маслената се окаже сменяна,няма да имаш никакви грижи.Поздрави добре дошъл при нас и с радост да си я караш.
          FIAT BRAVO 1.6
          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

          Коментар


            #6
            Колега,d_a_m_i_a_n_o_v_.Ползвай търсачката на форума и ще научиш доста неща за Браво 1.4.Има изписани доста теми.Темата ти е за раздел "Консултации по общи въпроси" където и ще я преместя.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

            Видео от Италфест 2011

            Коментар


              #7
              Благодаря на всички отзовали се!Значи,на колегата по-горе,ще кажа,че всеки си се отървава от стария автомобил,в буквалния смисъл,мойто пунто беше се разтропало по-двигателя,тази няма такива очебийни проблеми.Но,гаранция ще излезне нещо друго,няма начин,повечето коли на 14-15г са в такова състояние.Ся,за форума чух след като си купих Бравото,преди това не съм чувал за този форум,не съм и питал.Чувал съм приказката"купи си Фиат,да те е яд",е имам над 40 хиляди с пунтото на жена ми,за близо 60 месеца имаме сменено само гърне,алтернатор,така,че тука поговорката неважи.После имах над 20 хиляди с мойто пунто,въпреки,че беше с разтропани клапани,не ми е гаснало,не ми е давало висок разход,не ми е тропало(освен,че като го купих смених десен накрайник).За Бравото,тепърва ще събирам впечатление,Вие колеги,казвате,че колата не е сполучлива като двигател,ми ще видим.Според мен,всичко зависи от това,как се стопанисва колата,ако я караш и несменяш 20 хиляди километра маслото,е нормално е да останеш с впечатление,че не е сполучлив двигателя,като ти се прецака.Ама ако сменяш консумативите навреме,не я караш на ниска предавка когато е за по-висока,какво ще му стане?Може и да има истина в думите Ви,аз съм благодарен за началните напътствия,БЛАГОДАРЯ.пп.Относно изказването ми за нестабилноста на колата,при скорост,над 80км,ами нормално,то и при Пунтото се наблюдава същото явление.Малко купе,леко,нормално да се лашка на пътя при висока скорост,еле па ако има и страничен вятър.

              Коментар


                #8
                donnna написа:
                не мислиш ли, че както ти си се отървал от Пунтото, тая мацка се е отървала от това Браво??? че и ино и четири си взел...по принцип като го знаеш този форум - първо да беше прочел темите за 1.4 двигател и после да купуваш, ама мъжко дупе - един път - другият път - ще знаеш... сериозно ме притеснява това - "Не е много стабилта на пътя,след 80км" - ама много... не карай жена си и децата си с тази кола! поне докато не я стегнеш!
                Аз заставам плътно зад колегата! Отговори от сорта на "не ги слушай колега" са меко казано смешни! По скоро "не слушай" хора на които им казваш че нещо не е наред а те ти казват че нямаш ядове
                d_a_m_i_a_n_o_v_ написа:
                Относно изказването ми за нестабилноста на колата,при скорост,над 80км,ами нормално,то и при Пунтото се наблюдава същото явление.Малко купе,леко,нормално да се лашка на пътя при висока скорост,еле па ако има и страничен вятър.
                Зае*и ти таа работа 80 км е висока скорост за школник ...

                Коментар

                Working...
                X