Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем пунто мк2 много вибрацииии

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем пунто мк2 много вибрацииии

смених всички тампони на мотора и колата поцхна да вибрира много особено на волана се усеща много от кво може да е работи на много ниски обоорти на празен ход вибраците са на празен ход и са много драазнещи чак волана подскача,имам и едно торпане от кормилния прът и незнам кво да го рпавя да се сменя ли да се отремонтира ли някои правил ли е несщо имал ли е подобен проблем

кола

на място ли вибрира така трудно ще се разбере направи диагностика да се види как работи колата после другите работи
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега,и аз смених само тампон на скоростната кутия и се появи същото трептене.Особено зимата на студен двигател.Купих още един танпон,пак нов но от друд магазин и същата работа.Накрая се принудих да си сложа стария скъсан тампон и колата се оправи,ама ми тресе при потегляне-аз затва и го сменях.Един колега от форума ми писа ,че си взел тампон от Гърция и работата се оправила.Явно при нас са некви ментета
      Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.

Коментар

Re: проблем пунто мк2 много вибрацииии

sugarev написа:
        смених всички тампони на мотора и колата поцхна да вибрира много особено на волана се усеща много от кво може да е работи на много ниски обоорти на празен ход вибраците са на празен ход и са много драазнещи чак волана подскача,имам и едно торпане от кормилния прът и незнам кво да го рпавя да се сменя ли да се отремонтира ли някои правил ли е несщо имал ли е подобен проблем
        Колко са оборотите на празен ход? Защо всички тампони са сменени?
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

ми тва ме съмнява че неса както трбва околко 700-800 оборота са на празен ход там някаде ми и на мен ми се появи като смених тампона на скоростите ментаци винаги и стурат по 40 лв ще им еба маиката :@ и другото което е че кормилния прут тропа по паваж пука като завивам ама рядко и на мясот има бая луфт

Коментар

Е то бензинките са на 800 +/-50об./мин. Това може би не е проблем. Проблема може и да е в тампоните, още повече, че се е появил след смяната.Виж луфта в колмилният прът. Сигурно е свързан и с тегленето на една страна. Дано не е рейка.
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Дано не е ама си е от рейката май това тропане, и моито е така писъл съм и в други теми, а като гледам повечето пунтота от форума имат този проблем. Вече ми е писнало от ремонти и така ще си карам да тропа, а тампоните че не са качествени е вярно, в днешно време рядко се намира нещо качествено, един приятел смени тампон на двигателя на рено дизел (там вибрациите са по големи) и направо се трсеше таблото като работи на място, но мисля че след време ще омекне гумата и ще намалеят вибрациите

Коментар

Не се плаши колега и аз смених скъсан танпон и друг тръгнал и уж за подобре същите вибрации но поне са нови танпоните
                Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Working...
                X