Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли да се сменя талона като боядисам тавана черен?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трябва ли да се сменя талона като боядисам тавана черен?

Трябва ли да се сменя талона на автомобила ако основният цвят е жълт, защото искам да боядисавм тавана черен? казаха ми че ще ми правят проблеми- бояджията си мисли такаКолата е Палио.Моля, някой ако знае да пише защото вече е смъкната боята и трябва да реша Допълнено заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
    FoRzA ItaliA
    Lancia Delta HPE
    ex FIAT Uno 1,0 fire - продава се на части

Аз също мисля, че ще ти правят проблем. Нищо, че е тавана, все пак си е смяна на цвят. Няма да ти правят проблем примерно за брони и джанти, но за тавана не ти гарантирам
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

един приятел си нарисува предният капак и си смени талона,така му казал познат полицай.
      TIPO 1.4,DEDRA 1.8

Коментар

mitkoti написа:
        един приятел си нарисува предният капак и си смени талона,така му казал познат полицай.
        Точно така се прави!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Не е про6лем смяната на талона, около 20-25лв. 6еше. Пък и мисля, че не е нужно да караш колата в КАТ.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Вярно че трябва да си вадиш талон в КАТ. Обаче си прецени нещо друго. През лятото колата се загрява много като стои на слънцето. Ако тавана е черен загряването е повече отколкото ако е жълт. Също така при различни цветове температурното разширение на ламарината на тавана и страничните елементи на които е монтиран ще бъде различно понеже черният цвят се нагрява повече от жълтия и това води до допълнително механично напрежение на заварките между тавана и страничните елементи.Ако боядисваш тавана черен помисли дали е възможно някакво преливане на цвета към жълтото. Например на предното стъкло периферията е черна и там където свършва черното няма рязка граница ами има едни точици точно за да не се получи рязка температурна граница между черната боя и прозрачното стъкло.Аз пък обратно - мисля си дали няма да е по-добре да си боядисам предния капак и тавана с някаква светла боя. Точно за да не се нагрява много през лятото. Понеже колата ми е тъмносин металик.
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

Riki888 написа:
              Вярно че трябва да си вадиш талон в КАТ. Обаче си прецени нещо друго. През лятото колата се загрява много като стои на слънцето. Ако тавана е черен загряването е повече отколкото ако е жълт. Също така при различни цветове температурното разширение на ламарината на тавана и страничните елементи на които е монтиран ще бъде различно понеже черният цвят се нагрява повече от жълтия и това води до допълнително механично напрежение на заварките между тавана и страничните елементи.Ако боядисваш тавана черен помисли дали е възможно някакво преливане на цвета към жълтото. Например на предното стъкло периферията е черна и там където свършва черното няма рязка граница ами има едни точици точно за да не се получи рязка температурна граница между черната боя и прозрачното стъкло.Аз пък обратно - мисля си дали няма да е по-добре да си боядисам предния капак и тавана с някаква светла боя. Точно за да не се нагрява много през лятото. Понеже колата ми е тъмносин металик.
              Нищо лично ама за к’во температурно разширение говориш? Това да не е сувалка ?! За през лятото обаче съм съгласен че е мазохизъм тъмния таван.Към автора : Не виждам какъв е проблема да си смениш талона.Цената са ти я посочили по-горе а разправията е точно 15 мин.

Коментар

Working...
              X