Здравейте отново колеги.Имам следния проблем - когато колата загрее се чува едно леко тънко притракване при празен ход от към двигателния отсег и до послено си мислех че е от там.Обаче днес незнам защо задържах около 10 сек съединителя и се заслушах и хоп шума изчева като го натисна,като го отпусна пак притраква.Най много се усеща тракането като ускорявам от 1000 до 1700 оборота , да подчертая съединителя е чисто нов целия комплект .Моля ви колеги не ми се кара подобие на дизел .. Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тракане при отпуснат съединител
Collapse
X
-
Здравей колега,аз го имах сащия проблем - тове е лагера на парвичния вал,а може и заедно с лагера на вторичния вал на скоросната кутиqяПри натиснат съединител шума го няма,а при отпуснат се появява,нещо като ритмично трополене.Лагерите струват около 30 левжа двата,но смяната е доста сложна зада4ча ,а и маслото се сменя,ако искаш,но е хубаво да го направиш навреме,да не се получат усложнения.успехПисането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.)Модераторски екип на fiat-bg.org
Коментар
-
lithrone
velinbonev написа:Здравей колега,аз го имах сащия проблем - тове е лагера на парвичния вал,а може и заедно с лагера на вторичния вал на скоросната кутиqяПри натиснат съединител шума го няма,а при отпуснат се появява,нещо като ритмично трополене.Лагерите струват около 30 левжа двата,но смяната е доста сложна зада4ча ,а и маслото се сменя,ако искаш,но е хубаво да го направиш навреме,да не се получат усложнения.успех
Коментар
-
iakvvu написа:Кога забеляза този шум??? Преди смяната на съединителя или след нея?Аз залагам на луфт в шлиците между главината на феродовият диск и първичната ос.
Коментар
-
bboyd написа:И при мен го има този ефек но стана след смяната на съеднителя .Колата е фиат пунто 2000 има го това тракане като запаля сутрин и като натисна педала изчезва и като го пусна го няма и като го натисна пак се появява .А като е загряла колата вече го няма
Коментар
-
Колеги и при мен го има това тракане, но за жалост много леко ми се променя звука при натиснат и отпуснат съединител. Като взимам ляв завй даже ми се усилва. Това изобщо не ми харесва. Мисля да сменя цялата скоростна кутия но имам въпрос има ли разлика в скоростните кутии на мареа 1.8 и браво/брава 1.8. благодаря предварително.Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks
Коментар
-
popai145 написа:Колеги и при мен го има това тракане, но за жалост много леко ми се променя звука при натиснат и отпуснат съединител. Като взимам ляв завй даже ми се усилва. Това изобщо не ми харесва. Мисля да сменя цялата скоростна кутия но имам въпрос има ли разлика в скоростните кутии на мареа 1.8 и браво/брава 1.8. благодаря предварително.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
ivan_cirkov90 написа:В крайна сметка колеги мога ли да карам така ,понеже нямам пари в момента да ми отварят скоростите да сменят лагери ....Четох в форума на Алфа ,че тези които имат същия проблем (а те не са малко) са навъртяли по 40000-50000км с това тракане !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар