Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да махна ли катализатора на Пунто '96 ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Andro_ написа:
    Днес го махнах и поставих права тръба и изненада след като го запалих ужасен звук като на ’тенджера’ гаден звук разбирате ли ме нищо общо с преди това.... След като смъкнах катализатора видях че не е запушен... колата ми се кара почти само на GAS.... и сега какво да правя ? Резонатор ли трябва да монтирам... че се виждам учудо вече чак се замислям дали да не го върна на мястото му тоя катализатор или ако има чалъм да го няма ама и звука да си остане същия като преди... ако някой се е сблъсквал с това нека каже как да процедирам сега ?
    Ех, колега, не трябваше вообще да го пипаш. Така и така си го свалил, пребери си го и сложи резонаторно гърне, да видиш ще има ли разлика във вървежа. Ако няма, като изгние резонатора си върни катализатора.С права тръба не бива. Обсъждано е доста в нашия форум. Процеса в изпускателната не е толкова прост.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Така колеги.... монтирах първо резонатор /ако така може да се нарече/ от Москвич Алеко понеже там си го има като отделен елемент в изпускателната система а и имам от каде да взимам такива части... ще ме помислите за луд но съм си и соц фен все пак... и ефект минимален спрямо правата тръба пак се чуваше гадно което не ме устройва разбира се.... и така след доста умуване си взех от друг резонатор този път истински от Голф 2 - 1.8 и чудо стана както преди звука много се кефя сега.... гадния запушващ /дори и изправен да е/ катализатор го няма и колата си работи както преди със същия звук и шум... най-сетне ще спя спокойно от два дена насам :P

Коментар

радвам се че си оправил проблема,но не каза разлика във вървенето дали намираш.ей така като махнахме катализатора на приятел с браво 1,6 16v вика е*ах мааму тя така по-вари бе
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
          радвам се че си оправил проблема,но не каза разлика във вървенето дали намираш.ей така като махнахме катализатора на приятел с браво 1,6 16v вика е*ах мааму тя така по-вари бе
          и за разхода нищо не казва!!!
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Според мен няма да има разлика.

Коментар

Ами разлика разлика.... то е 1.1 - 55 к.с. неможе да се очаква че като се махне катализатора и ще лети, но като чели малко по добре се развърта двигателчето и от теоритична гледна точка е така, а и от практическа !

Коментар

Щом чувстваш колата по-добре, това е хубаво. Но това, че изпускателната система става с по-ниско съпротивление, не означава, че мотора изхвърля по-добре изгорелите газове. В случая може наистина да е имало проблем в катализатора, щом ефекта е положителен, но ефекта мооже и да е само субективен.

Коментар

Working...
                X