Здравейте колеги.... искам да питам някой махал ли е катализатора на Пунто-то си... има ли смисал да го махам защото на прегледа ми казаха че не работи вече... така да се каже ’запушва’ ли ми двигателя ? ...и гледам доста е малък ше дадът ли пари за него :P някой ако е правил подобно нещо нека сподели че се чудя какво да правя, само ме лъжат по тея сервизи. Благодарско на всички Грешен раздел -> Преместена. Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да махна ли катализатора на Пунто '96 ?
Collapse
X
-
хм... незнам ламбда показва 1.1 т.е. за сместа знам ли и аз, ако го махна и поставя прсто една тръба на негово място после ще мога ли спокоино да си минавам пак годишните прегледи ? Колата се кара на GAS... казват че ако го нямало по бързо гниели гърнетата... баси дилемата коклко въпростителни само а откога се занимавам с коли и това работя но досега не съм се сблъсквал с това.
Коментар
-
Здравей колега,ако наистина не функционира катализатора той ще спъне мотора както казаха по-горе.при премахването му само можеш да отпушиш двигателя при това положение,а за прегледа минаваш без проблеми аз лично минах преглед без катализатор и без никакъв проблем.за парите горе долу около 50лв. можеш да вземеш от него то зависи и от двигателя понеже на по-малките двигатели имало по-малко благороден метал в катализатора до колкото знам.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
chaveto написа:ivailo rachev написа:Здравей колега,ако наистина не функционира катализатора той ще спъне мотора както казаха по-горе.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
аз го махах , и после го върнах! Колата работи много по добре със катализатор отколкото без!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Днес го махнах и поставих права тръба и изненада след като го запалих ужасен звук като на ’тенджера’ гаден звук разбирате ли ме нищо общо с преди това.... След като смъкнах катализатора видях че не е запушен... колата ми се кара почти само на GAS.... и сега какво да правя ? Резонатор ли трябва да монтирам... че се виждам учудо вече чак се замислям дали да не го върна на мястото му тоя катализатор или ако има чалъм да го няма ама и звука да си остане същия като преди... ако някой се е сблъсквал с това нека каже как да процедирам сега ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар