Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

дата на производство

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Еми, нямам такива работи. Аз всъщност я купих от България и като я прехвърляхме те гледаха, гледаха и на финала казаха, че е ОК. Номера е същия като в предишния талон. Но просто си спомних, че видяха зор докато го разчетат, а 3 и 8 са сходни цифри и ме навежда на мисълта, че заради зацапване на са го разчели, но не знам какви са последиците, освен че очевидно карам с нзаконен мотор.
    Shit happens, sometimes...
    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

ivjordan написа:
      Еми, нямам такива работи. Аз всъщност я купих от България и като я прехвърляхме те гледаха, гледаха и на финала казаха, че е ОК. Номера е същия като в предишния талон. Но просто си спомних, че видяха зор докато го разчетат, а 3 и 8 са сходни цифри и ме навежда на мисълта, че заради зацапване на са го разчели, но не знам какви са последиците, освен че очевидно карам с нзаконен мотор.
      Ако намериш познат в КАТ за консултация... даже е желателно да се провери номера с 8-цата за всеки случай дали случайно не е крадена! Лош вариант е и да се окаже, че при вноса е сбъркана цифрата и двигателя да се води, все едно никога не е внасян (плащано мито) и да се наложи "само" да платиш митото... като цяло доста и все кофти варианти се очертават. Не вярвам някой да ти прави проблем с това на пътя, но виж.. ако трябва да ти се уважи застраховка, да продадеш автомобила или нещо свързано с получаване на пари.. може да те отрежат.
      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Наистина, някои от тези неща ми минаха през ума, но засега нямам намерение да я продавам, а и ми се върти из главата идеята да сменям двигателя, така че това ще е още един мотив за оценка при решението дали да кърпя този или да си сложа друг.

Коментар

Хора, не разбирам много, ама знам, че в подобни номера (ЕГН, банкови сметки и пр.) последната цифра е проверка за коректност по някакъв си алгоритъм (има ги доста). Та ако това важи и за номерата на двигателя, то значи няма начин да е сбъркана една цифра. Още повече 3<->8 е крайно подозрително. почти съм убеден, че "другия двигател" не съществува. На мен цялата работа ми ходи на грешно записан номер в КАТ. Остава отворен въпроса за сверката с митническата декларация...
          Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

при всички положения това е мн. кофти работа и може да ти навлече проблеми. А ако на двигателя пише наистина 3 не е кои знае какъв проблем
            PUNTO 1.1 94г.

Коментар

Ами, това е проблема. Може и тройка да е, може и осмица. Като знаеш, че е едно от двете, няма проблем да го прочетеш така, защото си малко или много предубеден, но при съмнение почваш да се замисляш. Както и да е, консултирах се с един КАТ-аджия и според него номера ще стане само със смяна на талона и с някой лев допълнително. Както и да е, и той е на мнение, че това трябва да се прави едва при намерение за продажба, а аз нямам такова засега.

Коментар

Working...
              X