Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход бензин ФИАТ БРАВО 1,2 14V 1996г

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разход бензин ФИАТ БРАВО 1,2 14V 1996г

Бравото ми харчи 11-12 л/ 100 км градско и 6,5-7/100 км извънградско. Нормален ли е разхода. През зимата градското стигна до 13 л/100 км. Къде могат, да го погледнат и евентуално какъв може, да е проблема?

Много е тоя разход за градско. Мойто Браво е със същия двигател-1.4 /12V - разход- извънградско-6.5-7 на 100 , градско- 9 на 100, зимата 10 на 100. Явно много я натискаш градско-аз градско за да не харчи много на 2500-3000 оборота сменям скоростите.

Коментар

горе-долу нормален. в книжката дават следния разход:11.3л/6.0/7.9 - това е градско/извънградско/ смесен цикъл, но това е за нов автомоби, всепак.
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Зависи на какви разтояния я караш. На мен работата ми е на 2,5км и ми дава разход лятото 10-11/100лв. а зимата 11-12/100. Двигателят ми е същия. Пробвах на служебната кола Тойто Корола 1,6(2004г) с компютър за разхода и при запалване от базата и минаване на разстояние до в къщи разхода е 12,5-13/100 Точно в този промеждутък авт. смукач работи и независимо как караш разхода не е малък. Като имаш и в предвид, че след 8ч ги палиш отново студена и минаваш същото кратко разстояние. При градско каране в София ми дава разход от 8,5-9/100 най много, като може и да падне пак зависи къде в София я караш. Така че не се притесняваи. Ако някой ти каже че кола бензинова гори по - малко в града или те лъже или не е засякъл разхода като хората. Чичо ми си купи Джета 1,6 бензин и ми развиваше теории, че като била пълна инжекция в града ще му гори 7-8/100 след като я покара една седмица я остави в гаража само за извънградско каране и си "Яхна" ладата която му гори 15/100 газ так че не се притеснявай.

Коментар

еее какъв е тоя разход на тоя малкия двигател. Ей сега гледам мойта книжка- Градско-8.3 , извънградско- 4.9 ,смесено- 6.8 това е за нов автомобил, ама 13 това е супер много, че то 150 коня кола харчи 13 градско ,пък как 80 коня сте харчат и те толкова. Съжалявам за лошото качество на снимката но с телефон толкова,домързяме да ида да взема фотоапарата.
          Прикачени файлове

Коментар

ами май има различни стандарти. това което си дал е по други норми. в моята книжка е цитирана друга, която май се доближава повече до реалността:
            Прикачени файлове
            "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет

Коментар

Deyan Marinov написа:
              еее какъв е тоя разход на тоя малкия двигател. Ей сега гледам мойта книжка- Градско-8.3 , извънградско- 4.9 ,смесено- 6.8 това е за нов автомобил, ама 13 това е супер много, че то 150 коня кола харчи 13 градско ,пък как 80 коня сте харчат и те толкова. Съжалявам за лошото качество на снимката но с телефон толкова,домързяме да ида да взема фотоапарата.
              Защо си мисля, че бях гледал други заводски характеристики, това от книжката за Браво ли е
              FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

да на 305 страница

Коментар

Това да не би да е разхода при работа на смукач!??. Тези писания не ги гледайте от градско до градско каране има разлика. Едно е да караш 2км на смукач и след това още 2км пак на смукач, друго е да минеш 2-3км при загрял двигател. Освен това да не мислите че бензина които зареждаме или пък газта са читави. А95 с 95октан да да. Терена също има значение и т.н. На мен при градско каране с загрял двигател в София ми дава разход 8,5-9/100. А иначе до работа и обратно 10-11/100.

Коментар

Deyan Marinov написа:
                    Колега, какви са тия резултати при стенд ли? HGT да даде под 10/100 - такова нящо няма!Или пък другите 7-8л/100 градксо.Това може според мен да се получи ако колата я тестваш на стенд без въздушното спротивление!Ама това който го е измислил в тази картинка, сигурно го е взел от някакъв виц!
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

абе има нещо гнило в тези цифри.... в това дето съм дал аз поне има обяснение(макар и на италиянски), как са правени измерванията, а и моите и някои колеги разходите се доближават до тези, та си мисля, че са малко по-достоверни. ама тогава какви са пък другите данни, които колегата Deyan Marinov е пуснал

Коментар

Ами от оригиналната книжка на Фиат Браво са с която е купена колата, това пише това показвам-това е за чисто нова кола, но колегата който каза за бензина е прав. Туй 95 дето го продават тук нема нищо общо с 95 май. С която и кола ако отидеш в някоя западна страна ще ти покаже много по нисък разход от колкото тук заради бензина- защото е по качествен а и от там пада разхода- мисля че това е обяснението .Хората от завода на Фиат представа си нямат че може да съществува толкова калпав бензин какъвто има в БГ. :D И тук съм пробвал с 92 колко харчи и с 95 и 98. С 92 освен че е пълен боклук,колата не върви,придърпва и харчи много, с 95 и 98 върви добре и разхода пада значително- по скъп е ама то пак толкова идва горе долу като пари които даваш за гориво за изминати километри

Коментар

Deyan Marinov написа:
                          Ами от оригиналната книжка на Фиат Браво са с която е купена колата, това пише това показвам-това е за чисто нова кола, но колегата който каза за бензина е прав. Туй 95 дето го продават тук нема нищо общо с 95 май. С която и кола ако отидеш в някоя западна страна ще ти покаже много по нисък разход от колкото тук заради бензина- защото е по качествен а и от там пада разхода- мисля че това е обяснението .Хората от завода на Фиат представа си нямат че може да съществува толкова калпав бензин какъвто има в БГ. :D И тук съм пробвал с 92 колко харчи и с 95 и 98. С 92 освен че е пълен боклук,колата не върви,придърпва и харчи много, с 95 и 98 върви добре и разхода пада значително- по скъп е ама то пак толкова идва горе долу като пари които даваш за гориво за изминати километри
                          Ами аз я карам с немски бензин. Разлика в харченето няма. 10.5-11 при не толкова спокойно каране..В БГ ми беше цъщия. Едва ли е от бензина. Просто толкова си харчат. Аз не съм чул някой с 1.6 да има разход 8.6 и 5.6. Това 11 и 6.5 на колегата Чарли е наистина по-достоверно.
                          FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

абе то май не стана ясно, че и мойте данни са от оригинална книжка на фиат браво! то това, всъшност ми е странното на мен, че са толкова различни данните от двата извора....

Коментар

charlie написа:
                              абе то май не стана ясно, че и мойте данни са от оригинална книжка на фиат браво! то това, всъшност ми е странното на мен, че са толкова различни данните от двата извора....
                              По спомен говоря, но мисля че като разглеждах моята книжка ги имаше и двете , просто едното както се вижда 305стр, а другото 335стр. относно първото не разбрах какво значи, защото и моята книжка като вашите е на италиански
                              FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Working...
                              X